banner913
banner932
banner1012

İlaç fiyatlarına döviz zammı

banner1020

Dövizin yükselişiyle, ilaç fiyatları da arttı. Eczaneler arası fiyat farkı da ortaya çıktı. Bakan Sucuoğlu, “Calpol’u bazı eczaneler 7, bazı eczaneler ise 10 liradan satıyor. Bu yüzde 30 fiyat farkı demektir. Bu konuda ciddi denetim başlatılacak” dedi

banner974
İlaç fiyatlarına döviz zammı

banner971

Dövizin yükselişi, ilaç fiyatlarını da etkiledi. Piyasadaki ilaçlara yüzde 40 ile yüzde 150 arasında zam geldi. Örneğin Calpol şurubun fiyatı 5 TL’den 9.92 TL’ye, Novalgin tablet 2.50 TL’den 6.25 TL’ye, Enapril, 7 TL’den 11.84 TL’ye yükseldi.

Bununla birlikte ikinci zammın da yolda olduğu belirtildi. İlaç ve Eczacılık Dairesi Müdürü Mertdoğan Soyalan, Türkiye’de 20 Şubat sonrasında ilaç fiyatlarının yüzde 10.6 zamlanacağını, yaşanan artışın KKTC’ye de yansıyacağını dile getirdi.

Öte yandan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, bazı ilaçların fiyatlarında döviz kurlarına bağlı yaşanan artışa ilişkin BRT’ye açıklamalarda bulundu.

Sucuoğlu, KKTC’ye ithal edilen ilaçların Türkiye ve Avrupa’dan geldiğini ifade ederek, Türkiye’den gelen ilaçların da çoğunun Avrupa patentli olduğunu söyledi.

Dövizdeki yükselişin bu nedenle ilaç fiyatlarına da yansıdığını kaydeden Bakan Sucuoğlu, yeni bir artış olup olmayacağına dair birşey söylemenin mümkün olmadığını belirtti.

Sucuoğlu, İlaç ve Eczacılık Dairesi yetkilileri ile tedbir amaçlı olarak dün bir toplantı yaptıklarını ve bugün de görüşeceklerini anlatarak, “Biz ilaç zammını öngörerek, 2017 yılı için önceden ihaleye çıkmıştık. Bu nedenle Devlet olarak daha rahat atlatacağız, ancak belli ki eczanelerde dövize bağlı olarak fiyatlar yükseliyor” dedi.

Eczaneler arası fiyat farkı olduğuna dair duyumlar aldığını da kaydeden Sucuoğlu, bu konuda ciddi denetim başlatılacağını açıkladı.

Sucuoğlu, “Calpol’u bazı eczaneler 7, bazı eczaneler ise 10 liradan satıyormuş. Bu yüzde 30 fiyat farkı demek oluyor. Bunu yetkililerle ele alarak, dövizdeki artışı fırsat bilen eczaneler varsa bunları tespit ederek, cezai uygulama yapılacak” dedi.

Bakan Sucuoğlu, dövizdeki beklenmedik artışın sadece ilaçlara değil, ithal tüm ürünlere de yansıdığını sözlerine ekledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.