banner913
banner932
banner1012

“İhaleyle ilgili kumpas yapılıyor”

banner1020

Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Güzelyurt Hastanesi ihalesiyle ilgili kumpasın müteahhitler arasında devam ettirildiğini söyledi

banner974
“İhaleyle ilgili kumpas yapılıyor”

banner971

CTP Milletvekili Ahmet Gülle, “Yeni Güzelyurt Hastanesi Karkas İhalesinde Yaşananlar” konulu Meclis’te güncel bir konuşma yaptı.
Güzelyurt’a yeni hastane konusunun CTP-DP Hükümeti döneminde gündeme geldiğini ancak yeni hükümetin başka bir proje ortaya koyduğunu söyledi.
Hastane için 3 Aralık’ta açılan ihaleye dikkat çeken Gülle, söz konusu ihalenin betonarme karkas ve istinaf duvarı için açıldığını, 23 Aralık’ta kapanması gereken ihalenin ise 28 Aralık’a ertelendiğini belirtti.
Konuşmasında ihale süreci hakkında bilgi veren Gülle, yaşananların, yasaya uygun hareket edilmediğinin göstergesi olduğunu ileri sürdü.
Güzelyurt Hastanesi’nin yapılması gerektiğini belirten Gülle, farklı bir süreç izlenmeye çalışılırsa hem çok ciddi bir zaman kaybı, hem de devletin kaybı olacağını kaydetti.
SUCUOĞLU
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ise, emirnamenin yasal sıkıntı yaşatacağı için ihaleyi iptal ettiklerini belirterek, yargının kendilerini taraf olarak kabul etmediğini ve herhangi bir açıklama istemediğini söyledi.
Sucuoğlu, mahkemenin ihale iptal kararını reddettiği bilgisini aldıklarını belirtti.
DENKTAŞ
Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, ihalenin ilk şartnamesinin, 16 bin metrekarelik binayı bir kerede yapılmasını öngördüğüne işaret etti.
CTP Milletvekili Gülle’nin Genel Kurul’daki konuşmasında Müteahhitler Birliği başkanının görüşlerini dillendirdiğini belirten Denktaş, “Çok arzu ederdim ihale komisyonu başkanına gidip onun görüşlerini de dillendiresiniz” dedi.
Hiç kimsenin düzgün iş yapan ihale komisyonu ve üyelerini suçlayamayacağını belirten Denktaş, İhaleyle ilgili kumpasın müteahhitler arasında devam ettirildiğini söyledi. Denktaş, “Herkesin bildiğini bilmemezlikten geldiği bu yanlışlığın devam ettirilmesine izin verecek tavır almayın. Gelin hep birlikte bu kumpas olayını ortadan kaldıralım ” dedi.

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.