banner913
banner932
banner1012

“İhaleyi alan şirket denetlenmek ve ödemek istemiyor”

banner1020

Ertuğruloğlu, “Ercan İhalesi konusunda, şahsına yönelik yapılan algı operasyonlarının gerçek amacının, Ercan Havalimanı inşaatını yapan şirketin denetimden kaçması ve üzerine düşen ödemeleri yapmaması olduğunu” belirtti

banner974
“İhaleyi alan şirket denetlenmek ve ödemek istemiyor”

banner971

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Ercan İhalesi konusunun artık bir “yalan kampanyası, algı ve Tahsin Ertuğruloğlu’nu şaibelendirme operasyonuna” dönüştürüldüğünü kaydetti.

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Ercan Havalimanı konusunda son günlerde yaşanan tartışmalarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

 “SÖZLEŞME DIŞINDA ADIM ATILMADI”

Ertuğruloğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevine atandığı bir önceki hükümet döneminde, göreve gelir gelmez Ercan Havalimanı inşaatının bir an önce tamamlanması ve halkın hizmetine sunulması amacıyla çalışmalara başladığını anımsattı.

Tüm çalışmalarını ve temaslarını ihale şartnamesi ve sözleşmesine göre yaptığını vurgulayan Ertuğruloğlu, sözleşme dışında hiçbir adım atmadığını kaydetti.

Ercan Havalimanı inşaatındaki kontrolörlük hizmetinin nasıl yapılacağının da sözleşmede açıkça yer aldığını ifade eden Ertuğruloğlu, bu konuda yaratılan algı operasyonunun ve ödenmesi gereken paranın sanki “rüşvet istendi” gibi algı yaratılmasının, “yalan kampanyası” olduğunu vurguladı.

“ÖNEMLİ OLAN ERCAN HAVALİMANI’NIN HALKIN HİZMETİNE KAZANDIRILMASIDIR”

Ercan Havalimanı ihalesi ile ilgili sürekli bu konunun gündemde tutularak, gerçek yapılması gereken işlerin dikkatlerden kaçırıldığını belirten Ertuğruloğlu, şunları kaydetti:

“Ercan’da şu anda önemli olan; devletin ve halkın malı olan Ercan Havalimanı’nın bir an önce gerçek bir denetim sürecinden geçerek halkın hizmetine kazandırılmasıdır. Olay bir yalan kampanyasına dönüştürüldü ve sanki ödeme gizli saklı yapıldı, rüşvet alındı gibi gösterilmeye çalışıyor. Amaçları Tahsin Ertuğruloğlu’nu şaibelendirmek ve Ercan’daki üzerine düşen mükellefiyetleri, ödemeleri yapmamak ve denetimden kaçmaktır. Olay bu kadar nettir. Ercan İhalesi Şartnamesinde her madde açıktır. Amaç ödeme ve denetimden kaçmaktır. Bu konuda daha detaylı bir kamuoyu bilgilendirmesi yapacağımı ve yasal haklarımı saklı tuttuğumu kamuoyunun bilgisine sunarım.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.