banner913
banner932
banner1012

“İç güvenlikte zafiyet var”

banner1020

“Özel Güvenlik Hizmetleri Yasa Tasarısı” Meclis’te oy çokluğuyla kabul edildi. İçişleri Bakanı Kutlu Evren, iç güvenlikte zafiyet olduğunu belirterek, Polis teşkilatında sayısal ve teknik yetersizlik olduğunu söyledi

banner974
“İç güvenlikte zafiyet var”

banner971

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda dün üçüncü görüşmesi yapılan “Özel Güvenlik Hizmetleri Yasa Tasarısı” oy çokluğuyla kabul edildi.
İçişleri Bakanı Kutlu Evren iç güvenlikte zafiyet olduğunu belirterek, Polis teşkilatında sayısal ve teknik yetersizlik olduğunu söyledi.
Evren, Özel Güvenlik Hizmetleri Yasa Tasarısı’nın büyük bir fayda sağlayacağına inandığını kaydederek, 5 ilçede güvenlik kamarası konması ile ilgili çalışma da yapıldığını belirtti.Konuşmaların ardından “Özel Güvenlik Hizmetleri Yasa Tasarısı” oy çokluğuyla Meclis Genel kurulunda kabul edildi.
Toplantıda daha sonra Sayıştay Komitesi’nin Birleştirilmiş Serdarlı Belediyesi 2006 ve 2007 Mali Yılı Sayıştay Denetim Raporu Genel Kurul’un bilgisine sunuldu.
Tasarıyla ilgili ilk konuşmayı TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli yaptı.
Angolemli, polisin Güvenlik Kuvvetleri’ne bağlı olması nedeniyle siyasilerin polislerle fazla ilgilenmediğini savunarak, “KKTC’de FETÖ’cü yoktur” diyen siyasilere rağmen bazı kişilerin FETÖ soruşturması kapsamında sorgulandığını hatırlattı.
Polislerin sayı bakımından yetersiz ve özlük haklarının verilmemesi nedeniyle huzursuz olduğunu dile getiren Angolemli, ülkede yaşanan adli sorunlara örnekler vererek polisin ülkedeki tüm olaylara müdahale etmesinin mümkün olamayacağını belirtti.
Angolemli, KKTC’ye kimlikle giriş uygulamasının ülke güvenliğini kötü yönden etkilediğini ve bunu yıllardır her mercide, her yetkiliye söylediğini kaydederek, özel güvenliğe karşı olmasına rağmen bugün tasarıya evet diyeceğini açıkladı ve “Belki güvenliği onlar sağlar” dedi.
Trafik kontrollerinin de özel güvenliğe verilmesini öneren Angolemli, polisin nasıl olsa sivilleşmeyeceğini, bu nedenle de özel güvenlikten yararlanmak zorunda kalındığını belirtti.
Silah taşınmasının tasarıdan çıkarılmış olmasının olumlu bir adım olduğuna işaret eden Angolemli, özel güvenliğin gaz kullanma hakkının olabileceği konusunda da komite başkanından bilgi istedi.
Angolemli, konuşmasının sonunda polisin kısa süre içerisinde sivilleşmesini temenni etti.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.