banner913
banner932
banner1012

"Hedef Suriçi'ne daha az taşıt, daha çok ziyaretçi"

banner1020

LTB Başkanı Harmancı, “Lefkoşa’yı geleceğe hazırlarken daha az taşıt yükünün Suriçi’ne girebildiği, daha çok insanın ziyaret ettiği ve yürüyebildiği alanlar yaratma hedefindeyiz" dedi

banner974
"Hedef Suriçi'ne daha az taşıt, daha çok ziyaretçi"

banner971

 Lefkoşa Girne Kapısı ve Çevresi Kamusal Alanlarını Düzenleme Proje Yarışması’nı kazanan ekiple Lefkoşa Türk Belediyesi arasında bugün sözleşme imzalandı.

Yarışmayı kazanan ekip, Kuğulu Park (10.Yıl Parkı), Mücahitler Parkı, Girne Kapısı, İnönü Meydanı, Tanzimat Sokak (Cumhurbaşkanlığına kadar olan kısmı), Girne Caddesi, Atatürk Meydanı, Sarayönü Sokak’ı (Posta Dairesi’nin olduğu bölüm) kapsayan bölge için keşif çalışmaları yapacak; inşaat çizimleri ve ihale dosyaları hazırlayacak.

Sözleşme çerçevesinde ilk etapta herhangi bir inşaat yapılmayacak.
Etaplar halinde hazırlanacak projede, finansman tedarikine bağlı olarak uygulama ihalesine çıkılacak.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nden (LTB) yapılan açıklamaya göre, sözleşmeye ilgili proje için açılan yarışmayı kazanan ekibin başkanı Mimar Bahadır Numan ve LTB Başkanı Mehmet Harmancı imza koydu.

HARMANCI: “DAHA AZ TAŞIT, DAHA FAZLA İNSAN…”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı imza töreninde yaptığı konuşmada, göreve geldiğinde yarışmanın tamamlanmış ama sonuçlarının açıklanmamış durumda olduğunu anlattı.

“Lefkoşa’nın her görselinde, fotoğrafında bir anıt niteliğinde olan Girne Kapısı alanının yeniden ele alınarak peyzaj ve çevre düzenlemesi, yürüyüş ve bisiklet yolları ve araç trafiğinin yeniden düzenlenmesinin bu projeden geçtiğini düşünüyoruz” diyen Harmancı, şöyle devam etti:

“Lefkoşa’yı geleceğe hazırlarken daha az taşıt yükünün Suriçi’ne girebildiği, daha çok insanın ziyaret ettiği ve yürüyebildiği alanlar yaratma hedefindeyiz.

Bu proje de tam onların karşılığını bize veriyor. Finansal kaynakları doğru kullanarak bu projeyi Lefkoşa’nın görselini koruyarak doğru bir şekilde hayat geçireceğiz. Bu projenin yarışması için gayret gösteren Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber’e, Kıbrıs Türk Mimarlar Odası’na ve LTB’deki çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu imzayla projenin hayat bulmasının ilk adımını atıyoruz.”

Harmancı konuşmasında, proje finansmanını sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Ofisi’ne de teşekkür etti.
Bahadır Numan ise konuşmasında, minimum dokunuşlarla bölgeyi canlandıracak bir proje hazırlamayı planladıklarını dile getirdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.