banner913
banner932
banner1012

Hayvancılar, Cumhurbaşkanlığı'ndan gelecek haberi bekliyor

banner1020

banner974
Hayvancılar, Cumhurbaşkanlığı'ndan gelecek haberi bekliyor

banner971

Hayvan Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliğinin, arpa fiyatlarındaki artış nedeniyle başlattığı araçlı eylem üçüncü gününe girdi.
Çarşamba gününden beri Lefkoşa’da Tarım Bakanlığı önünde araçlarıyla bekleyen eylemcilerden bir heyet, şu sıralar Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştü.
Birlik yetkililerinin, 5 Eylül Çarşamba günü Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı; dün de Başbakan ve ilgili bakanlıklarla yaptığı görüşmelerde uzlaşıya varılamaması nedeniyle eyleme devam kararı alınmıştı.
Birlik, ilk görüşmelerde arpa fiyatlarının 1.8 kg/TL’den 1.1 kg/TL’ye düşürülmesini ve tedricen arttırılmasını talep etmişti.


Hayvan Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği Başkanı Naimoğulları, Cumhurbaşkanı ile görüşme öncesi Tarım Bakanlığı önünde 10.00 sıralarında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanından beklentilerinin, yetkisini kullanıp Hükümeti soruna bir açılım bulmak amacıyla toplantıya çağırması olduğunu söyledi. 
Sektörün yok olma noktasına geldiğini ve kedileri ile birlikte pek çok sektörü daha, çok daha kötü günler beklediğini belirten Naimoğulları, bu güne kadar sorumlulukla hareket ettiklerini bundan sonra olacak olanlardan kendilerinin sorumlu saymayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı'ndaki toplantının ardından Cumhurbaşkanı, Başbakan Kudret Özersay ve Tarım Bakanı ile toplantı yapmak için makamına çağırdığı bildirildi.

Bu arada polis bugün hayvancıların araçlı ve yaya olarak Tarım Bakanlığı önüne kadar girmelerine izin vermedi. Bu nedenle kısa türeli bir tartışma yaşandı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı önündeki eylemde bir traktör binaya doğru ilerleyince polis ve çevik kuvvet müdahalede bulundu, gergin dakikalar yaşandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.