banner913
banner932
banner1012

"Hayvan hakları yasal zemin bulmalı"

banner1020

Altın Patiler Derneği, Bağımsızlık Yolu, Baraka Kültür Merkezi, DAÜ Kısırlaştır Aşılat Yaşat Projesi& DAÜ Hayvanlara Yardım Kulübü, Kuzey Kıbrıs Hayvanları Koruma Derneği, LAÜ Kısırlaştır Aşılat Yaşat Kulübü, Sessiz Kullar Derneği ve Bağımsız Hayvan Hakları Aktivistlerinden oluşan “Dünya Yalnız Bizim Değil” Hareketi, bu sabah Hayvan Refahı Yasası Değişiklik Önerisi hakkında Meclis önünde basın açıklaması yaptı.

banner974
"Hayvan hakları yasal zemin bulmalı"

banner971

Bağımsızlık Yolu’ndan yapılan açıklamaya göre Bağımsızlık Yolu üyesi Hatice Azizoğlu burada yaptığı konuşmada, mevcut yasadaki eksiklikleri ve uygulamadaki sıkıntıları vurguladı. Basın açıklamasını ise Baraka Kültür Merkezi Aktivisti Mustafa Batak okudu.

“HAYVAN HAKLARI YASAL ZEMİN BULMALI”

Basın açıklamasında, hayvan haklarının daha ileriye gidebilmesi için Hayvan Refahı Danışma Komitesi’nde demokratik kitle örgütlerinin etkisi artırılmasının, hayvan deneylerinin tümüyle yasaklanmasının; hayvanların acil durumlarda öldürülmesini düzenleyen maddenin yeniden ele alınmasının; cezaların işlevsel ve ıslah edici olabilmesi için “kamu hizmeti” adı altında hayvanlara, doğaya ve çevreye faydası olacak yaptırımlar ve cezalar uygulanmasının; suçun tekerrürü halinde cezaların artırılmasının yasal zemin bulması gerektiğinin altı çizildi.

Basın açıklamasının okunmasının ardından TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler, “Dünya Yalnız Bizim Değil Hareketi”nin hazırladığı Hayvan Refahı Yasası Değişiklik Önerisi’nin altına imza atarak kısa bir konuşma yaptı.
Ardından örgüt üyeleri oylamayı meclis ziyaretçi bölümünden takip ettiler.

Öte yandan “Hayvan Refahı (Değişiklik) Yasa Önerisi”nin komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere Meclis Genel Kurulu’nda oybirliğiyle onaylandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.