banner913
banner932
banner1012

Hayal kırıklığı yaratmaktan vazgeçin

banner1020

18 Mart Şehitleri Anma Günü çerçevesinde Türkiye’yle birlikte KKTC’de de törenler düzenlendi. Boğaz Şehitliği’ndeki törene katılan Cumhurbaşkanı Akıncı “Rum Yönetimi’nin hayal kırıklığı yaratan olumsuz davranışlarından artık vazgeçmesini istiyoruz” dedi

banner974
Hayal kırıklığı yaratmaktan vazgeçin

banner971

Şehitlik Özel Defteri’ni imzalayan TC Büyükelçisi Derya Kanbay ise “Türk ulusunun haklarının korunması ve yüceltilmesi adına yaptığınız fedakarlıklar, yolumuza ışık tuttu. En değerli mirasımız olan Cumhuriyet ve demokrasimizin bekası için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

KTBK Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım da şehitlere “Topraklarımızı canımız pahasına koruyacağız ve şanlı bayrağımızı sonsuza kadar dalgalandıracağımızdan emin olunuz”  diye seslendi. 

“Şehitlerin fedakarlıklarını yeni nesillere aktarmalıyız”

18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Boğaz Şehitliği’nde tören yapıldı. Üsteğmen Erhan Yalçın vurguladı: “Kutsal vatan toprakları uğruna canlarını hiçe sayan şehitleri unutmamak, gösterdikleri destansı mücadeleyi yeni nesillere aktarmak boynumuzun borcudur”

18 Mart Şehitleri Anma Günü çerçevesinde Türkiye’yle birlikte KKTC’de de törenler düzenlendi.
Lefkoşa’da Tekke Bahçesi Şehitliği, Gazimağusa’da Çanakkale Şehitliği, Girne’de Karaoğlanoğlu Şehitliği, Güzelyurt’ta Atatürk Anıtı, İskele’de Larnaka Şehitleri Anıtı, Lefke’de, Lefke Kemal Özalper Şehitliği olmak üzere ilçelerde anma törenleri düzenlendi.
18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Boğaz Şehitliği’nde de tören yapıldı. Buradaki törene devlet ve hükümet yetkilileri de katıldı.
Tören saat 10.00’da çelenklerin protokol sırasına göre Boğaz Şehitliği’ne sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından bayraklar İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi. 
Muharip derneklerden, siyasi partilerden, kurum ve kuruluşlardan temsilcilerle yetkililerin, vatandaşların da yer aldığı anma törende, KTBK’dan Piyade Üsteğmen Erhan Yalçın günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. 
Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile KTBK Komutanı Tümgeneral Yıldırım Şehitlik Özel Defterini imzaladı.  

Anıtkabire konmak üzere Boğaz Şehitliği’nden alınan toprak Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından Büyükelçi Kanbay’a teslim edildi. Anma töreni şehitlik ziyareti ve kabirlere çiçek konmasıyla sona erdi.

YALÇIN: “ŞEHİTLERİ UNUTMAMAK, FEDAKARLIKLARINI, DESTANSI MÜCADELELERİNİ YENİ NESİLLERE AKTARMAK BOYNUMUZUN BORCU”
Piyade Üsteğmen Erhan Yalçın, anma törenindeki konuşmasında hem Çanakkale Zaferi’ne hem de Barış Harekatı’nda değinerek, buralarda ve terörle mücadelede şehit olanlara rahmet diledi.
Yalçın,“Kutsal vatan toprakları uğruna canlarını hiçe sayan şehitleri unutmamak, gösterdikleri fedakarlık ve destansı mücadeleyi yeni nesillere aktarmak boynumuzun borcudur” dedi. 
Kahramanca mücadele veren Mehmetçik’in ve Mücahit’in yüce ruhu var oldukça vatanın bölünmez bütünlüğüne ve milli birliğe kast edenlerin asla kirli emellerini gerçekleştiremeyeceğini vurgulayan Yalçın, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatanı uğruna şehit olanları rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını belirtti.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.