banner913
banner932
banner1012

Harid Fedai yaşama veda etti

banner1020

banner974
Harid Fedai yaşama veda etti

banner971

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK)  televizyonunun kurucu müdürü, araştırmacı, yazar, şair Harid Fedai, 87 yaşında yaşama veda etti.

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Yakın Doğu Hastanesi’nde tedavi gören Harid Fedai, bu sabah saat 08.00’de hayatını kaybetti. 

Fedai’nin cenazesi yarın Lefkoşa’da İsmail Safa Camisi'nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazıyla Lefkoşa Mezarlığı'nda defnedilecek.
1930’da Lefke’de doğan, Türk Mukavemet Teşkilatı’nda önemli görevler üstlenen, Bayrak Radyosu’nda yıllarca üst düzey yöneticilik yapan ve Bayrak TV’nin kurucu müdürü olarak Kıbrıs Türk toplumuna hizmet veren Fedai, 27 yıl boyunca Kıbrıs gazetesinde “Eski Basın” köşesini hazırlamıştı. 
30’dan fazla yayımlanmış kitabı ve çok sayıda makaleleri bulunan Fedai, katıldığı kongre ve sempozyumlarda Kıbrıs Türk kimliğini tanıtmıştı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.