banner913
banner932
banner1012

Harid Fedai gözyaşlarıyla uğurlandı

banner1020

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden kültür ve sanat camiasının duayen ismi Harid Fedai dün göz yaşlarıyla son yolcuğuna uğurlandı

banner974
Harid Fedai gözyaşlarıyla uğurlandı

banner971

Murat Aslan

Önceki gün hayata gözlerini yuman Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK)  televizyonunun kurucu müdürü, araştırmacı, yazar, şair Harid Fedai, dün son yolculuğuna göz yaşları arasında uğurlandı.

Fedai’nin cenazesi dün Lefkoşa’da İsmail Safa Camisi'ndeki öğle namazının ardından kılınan cenaze namazıyla Lefkoşa Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenazeye bazı bakanlar, milletvekilleri ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, sanat camiasından dostları ve sevenleri katıldı.

Cenaze töreninde kısa bir konuşma yapan araştırmacı-yazar İsmail Bozkurt, yazın dünyasına bıraktıkları eserlerle Harid Feadi’nin her zaman yaşayacağını ifade etti.

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Yakın Doğu Hastanesi’nde tedavi gören Harid Fedai, önceki gün sabah saat 08.00’de hayatını kaybetmişti. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.