banner913
banner932
banner1012

"Hade Katalonya'ya da ambargo uygulayın da görelim"

banner1020

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, İspanya'da Katalonya özerk yönetiminin tek taraflı bağımsızlık ilan etmesi nedeniyle Avrupa Birliği’nin Kıbrıs konusundaki tavrını eleştirerek "Hade Kıbrıslı Türklere yaptığınız gibi spor ambargosu uygulayın Katalonya'ya da görelim bakalım. Atın Barcelona'yı UEFA'dan kolaysa..."

banner974
"Hade Katalonya'ya da ambargo uygulayın da görelim"

banner971

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, İspanya'da Katalonya özerk yönetiminin tek taraflı bağımsızlık ilan etmesiyle ilgili kendi sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Avrupa Birliği’nin Kıbrıs konusundaki tavrına eleştiriler getiren Denktaş’ın açıklamasının tam metni şu şekilde:

 “İspanya'da Katalonya özerk yönetimi parlamentosu, tek taraflı bağımsızlık ilan etti. Dünyada artık kendi kendini yönetmek isteyen halkların sesini kısmak mümkün değil. Katalonya'nın demokratik hakkını kullanmasını selamlıyorum. Avrupa Birliği ise bunun üzerine şu açıklamayı yapmış: "AB sadece İspanya'yı muhatap almaya devam edecektir. "Tıpkı Güney Kıbrıs konusunda  bize yaptıkları haksız ve tek yanlı uygulama gibi. Ama bu sefer bu iş o kadar kolay olmayacak.... Hade Kıbrıslı Türklere yaptığınız gibi spor ambargosu uygulayın Katalonya'ya da görelim bakalım.... Atın Barcelona'yı UEFA'dan kolaysa... Bir Halk her rüzgara göre duruşunu değiştirmezse, haklı bir davaya gerçekten inanırsa o sert esen rüzgarlar mutlaka bir gün değişir... Dünya sizin olduğunuz yere gelir...
Kıbrıs Türk Halkı da kendi kendini yönetme hakkı olan bir halktır. Bunu er ya da geç tüm dünya da kabul edecek…”"

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.