banner913
banner932
banner1012

Girne'de insanlık dramı

banner1020

Girne’de bulunan “çöp ev” Girne Belediyesi Temizlik Şubesi Ekipleri tarafından temizlendi. Polis Lojmanlarında bulunan evde 15 yaşında 5 aylık hamile bir kadın ve 2 yaşındaki çocuğunun yaşadığı evde birikmiş çöplerle karşılaşan belediye ekipleri, elektrik ve suyun olmadığı, tuvaletin kullanılmaz durumda bulunduğu ve kötü kokular yayılan evden iki skip dolusu çöp temizledi

banner974
Girne'de insanlık dramı

banner971

Girne Belediyesi Temizlik Şubesi Ekipleri 15 yaşında hamile bir kadın ve 2 yaşındaki çocuğunun yaşadığı “çöp evden” iki skip dolusu çöp temizledi.

Girne’de bulunan “çöp ev” Girne Belediyesi Temizlik Şubesi Ekipleri tarafından temizlendi. Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, vatandaşların şikayeti üzerine belediye ekipleri Polis Lojmanlarında bulunan eve gitti. 15 yaşında 5 aylık hamile bir kadın ve 2 yaşındaki çocuğunun yaşadığı evde birikmiş çöplerle karşılaşan belediye ekipleri, elektrik ve suyun olmadığı, tuvaletin kullanılmaz durumda bulunduğu ve kötü kokular yayılan evden iki skip dolusu çöp temizledi.

GÜNGÖRDÜ: “BİR İNSANLIK DRAMIYLA KARŞILAŞTIK”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne’de bir insanlık dramıyla karşılaştıklarını ifade ederek, duyarlı vatandaşların yardımıyla yaşam mücadelesi veren genç kız ve çocuğunun durumunun büyük üzüntü verici olduğunu söyledi. 
Güngördü, “Çocuk denilen yaşta hamile genç bir kız ve bebeğinin böylesi insanlık dışı ve sağlıksız koşullarda yaşaması hepimizin ayıbıdır. Devletin, beslenme, barınma ve sağlık konusunda ihtiyaçlı bireylere sahip çıkması şarttır. Ekip arkadaşlarımız, büyük bir çabayla ve duyarlılıkla bu evin yaşanılabilir bir ev olabilmesi adına çaba göstermektedir. Gerekli hijyen koşullarını yerine getirecek, belediye olarak kız ve bebeğinin temel ihtiyaçlarını geçici bir süreliğine üstleneceğiz. Ancak, söz konusu kız ve bebeğine gerekli yaşam koşulları devlet desteğiyle sağlanmalıdır” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.