banner913
banner932
banner1012

Gençlerimizi bataklıktan kurtarmalıyız

Cumhurbaşkanı Akıncı, madde bağımlılığının ortaokul ve lise öğrencilerinde 2 katına, 18-65 yaş kuşağındaki bireylerde ise 3 katına yükseldiğini belirterek, konunun devlet tarafından hassasiyetle ele alınması gerektiğini vurguladı

banner974
Gençlerimizi bataklıktan kurtarmalıyız

banner971

 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, madde bağımlılığının önüne geçilmesi ve gençlerin bu bataklıktan kurtarılması için uğraş verilmesi gerektiğini belirtti.

Madde bağımlılığının ilkokul çağındaki çocuklara kadar yayılan büyük bir sorun haline işarete den Akıncı, ortaokul ve lise çağındaki bireylerdeki madde bağımlılığının 15-20 yıl içerisinde 2 katına çıktığını belirterek madde bağımlılığı konusunun devlet tarafından hassasiyetle ele alınması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı’yla birlikte Karşıyaka’da bulunan Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi’ni ziyaret etti.

Akıncı, Prof. Dr. Mehmet Çakıcı ve Prof. Dr. Ebru Çakıcı’dan hastanede yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgi aldı, çalışanlar ve hastanede hizmet gören kişilerle sohbet etti. 

Cumhurbaşkanı Akıncı, ortaokul ve lise çağındaki bireylerdeki madde bağımlılığının 15-20 yıl içerisinde 2 katına çıktığını; 18-65 yaş kuşağındaki bireylerdeki madde bağımlılığının ise 3 katına yükseldiğini belirterek madde bağımlılığı konusunun devlet tarafından hassasiyetle ele alınması gerektiğini vurguladı.

“Madde bağımlılığının önüne geçilmesi için tüm gücümüzle uğraş vermeliyiz. Gençlerimizi bu bataklıktan kurtarmalıyız. Bu yönde atılan her adım desteklenmeye muhtaçtır… Sayın Mehmet Çakıcı ve ekibin bugün yaptığım ziyaret, bu desteğin bir göstergesi olarak algılanmalıdır” diye konuşan Cumhurbaşkanı Akıncı, Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi’nde önemli bir toplumsal hizmet verilmesi için ciddi bir altyapı yaratıldığını dile getirdi.

Çakıcı’nın akademik çalışmaları, kitapları ve bir psikiyatrist olarak topluma yıllardır madde bağımlığının tedavisine yönelik önemli hizmetler verdiğini kaydeden Akıncı, Karşıyaka’da hizmete giren Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi’nde verilecek hizmetin önemine ve değerine vurgu yaptı.

Prof. Dr. Mehmet Çakıcı da yaptığı konuşmada, uyuşturucu kullanımının ülkenin en büyük sorunu olduğunu söyleyerek, bu sorunun tedavisine yönelik attıkları adımın devletin de iş birliğiyle ileriye taşınması temennisini dile getirdi. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.