banner913
banner932
banner1012

"Geleceğe güvenle bakabilmek için geçmişi anlamak önemli"

banner1020

banner974
"Geleceğe güvenle bakabilmek için geçmişi anlamak önemli"

banner971

 Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin (KİSBU), Yunus Emre Enstitüsü ve Kıbrıs Balkanlar Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu Derneği işbirliğiyle düzenlediği “Adalarda Türk-İslam Kültürü Sempozyumu” bugün 09.30’da Bedesten’de başladı.
İki gün sürecek sempozyum, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmalarıyla devam etti.
İlk konuşmayı yapan Lefke Avrupa Üniversitesi’nden Prof. Dr. Oğuz Karakartal, adalardaki Türk-İslam kültürüne dair araştırmaların önemine değindi. 
Bu konunun filmlere, kitaplara ve benzerlerine konu edilmesi gerektiğini kaydeden Karakartal, bugün başlayan seminerin farkındalık yaratmak açısından faydalı olacağına inanç belirtti.
KİSBU Rektörü Prof Dr. Mustafa Tümer ise konuşmasında, bir Kıbrıslı Türk olarak böylesi bir sempozyumun parçası olmaktan duyduğu gururu ifade etti. 
Tümer, geleceğe güvenle bakabilmek için geçmişi anlamanın önemli olduğunu dile getirdi. 
İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden Prof. Dr. İsmail Güleç de konuşmasında etkinliğin düzenlenmesine katkı koyanlara teşekkür etti. 
Güleç, sempozyumun konuyla ilgili farkındalık yaratmasını diledi. 
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektör Danışmanı Prof. Dr. Umay Türkeş Günay da konuşmasında Kıbrıs Türk mücadele tarihine işaret ederek, Kıbrıslı Türklerin bu süreçte sabırlı, sağduyulu ve akılcı bir direniş yürüttüğüne değindi. 
Günay bu direniş örnek teşkil etmesi gerektiğini anlattı. 
Konuşmaların ardından sempozyum oturumlarına geçildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.