banner913
banner932
banner1012

Geçiciler kadrolanıyor

banner1020

Bin 16 geçici personelin kadrolamasını öngören yasalar, Meclis’te oyçokluğuyla kabul edildi. Sabahtan beri Meclis önünde bekleyen geçici memurlar, kararı alkışlarla karşıladı

banner974
Geçiciler kadrolanıyor

banner971

Kamuda görev yapan bin 16 geçici statüdeki memurun kadrolanmasıyla ilgili düzenlemeler içeren üç yasa önerisi dün Meclis Genel Kurulu’nda onaylandı.

Kamu kurumlarında görev yapan geçici personel ise kadrolanmalarıyla ilgili yasa önerisine destek için dün Cumhuriyet Meclisi önünde eylem yaptı.
Geçici memurlar, kadrolanmalarını öngören yasa önerilerinin Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’ndaki görüşmesi nedeniyle dün Meclis önünde yaklaşık 3 saat geçirdi. 
Geçici memurlar, ilgili yasa önerilerinin meclisten geçtiği haberini alkışlarla karşıladı.
Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen) önderliğinde, Meclis önüne gelen 200’e yakın geçici personele bazı sendikalar da destek verdi. 
Memur-Sen Başkanı Kağan Mındıkoğlu’nun yanı sıra bazı sendika başkanları yasa önerilerinin görüşmesini Genel Kurul salonundan izledi.
Hükümet kanadından bazı vekillerle, bazı bağımsız milletvekilleri de Meclis önünde bekleyen geçici memurların yanına gelerek bir süre sohbet etti. 
Geçici memurların bir kısmı görüşmeyi Genel Kurul’da, bir kısmı da mikrofona bağlanan telefon aracılığıyla dışarıda izledi.
Kamuda görev yapan bin 16 geçici statüdeki memurun kadrolanmasıyla ilgili düzenlemeler içeren üç yasa önerisinin Meclis Genel Kurulu’nda onaylandığı bilgisini Meclis önünde bekleyenlere Memur-Sen Başkanı Kağan Mındıkoğlu açıkladı.
Mındıkoğlu, “Herkes bu konuya bardağın boş tarafından baktı. Biz dolu tarafından baktık. Bakmaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun” dedi.
Kağan Mındıkoğlu, “Bazı vekiller bu yapıda payları yokmuş gibi konuşma yaptı, bu tavır bizi üzdü. Bu insanlar, tek bir partinin istihdam ettiği insanlar değil, maalesef her dönemden mağduriyet vardır” ifadelerine de yer verdi.
Mındıkoğlu, yasa konusunda 8 aydır mücadele verdiklerini ifade ederek, son 1 haftadır bazı insanların daire daire dolaştığını ve mücadeleyi kırmak için her yolu denediğini kaydetti.
Mındıkoğlu, bu süreçte şahsına sözlü saldırıda da bulunulduğunu söyledi.
Kağan Mındıkoğlu, “Bizi yıldıramadılar. Yasamıza sahip çıktık. Buraya güle oynaya geldik. Buradan güle oynaya, kadromuzla gideceğiz” dedi.
Mındıkoğlu, yasanın Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın önüne gideceğini de ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanının toplumun büyük kısmını ilgilendiren konuya kucaklayıcı yaklaşacağına inanıyoruz. Yasamız mahkemeye götürülse de yasal zemininin sağlam olduğunu düşünüyoruz” dedi.


 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.