banner913
banner932
banner1012

Fırtına ve dolu zarara yol açtı

banner1020

Şiddetli sağanak yağmur, dolu ve fırtına nedeniyle Doğu Mesarya köylerinden Yıldırım, Akova, Mormenekşe ve Boğaziçi köylerinde sebze ekili alanlar zarar görürken, bazı yerlerde hayvan barınaklarının çatıları uçtu, DAÜ yakınında ağaç dalları yolu kapattı

banner974
Fırtına ve dolu zarara yol açtı

banner971

 

Ülkemizi Cuma günüden itibaren etkisi altına alan yağışlı ve fırtınalı hava dün yer yer olumsuzluklara neden oldu.

Dün ülkenin hemen hemen her bölgesi yağışlı ve sert rüzgarın etkisi altında kalırken, özellikle Mesarya bölgesinde şiddetli yağmur ve dolu etkili olduğu bildirildi. Zaman zaman ise yağmurla birlikte fırtına etkili olurken bazı Mesarya köylerinde zarara yol açtı.

Şiddetli sağanak yağmur, dolu ve fırtına nedeniyle Doğu Mesarya köylerinden Yıldırım, Akova, Mormenekşe ve Boğaziçi köylerinde sebze ekili alanlar zarar görürken, bazı yerlerde hayvan barınaklarının çatıları uçtu.

DAÜ YAKININDA AĞAÇ DALLARI YOLLARI KAPATTI

Sert esen rüzgar fırtınaya dönüşerek, Gazimağusada Doğu Akdeniz Üniversitesi yakınlarında ağaçların dallarının kırılmasına neden oldu.

Kırılan ağaç dalları bir süre trafiğin aksamasına neden oldu.

Yağışlı hava bugün ve Salı günü de devam edecek. Bu arada hava sıcaklığında da hissedilir oranda düşüş oldu.

EN ÇOK YAĞIŞ SERDARLI’DA...

Öte yandan Meteoroloji Dairesi, önceki gün sabah ile dün sabah arasında son 24 saat içerisinde yapılan ölçümlerde en çok yağışın 31 kg/m² ile Serdarlı’da tespit edildiğini bildirdi.
Meteoroloji Dairesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Serdarlı’yı 9 kg/ m² ile İskele ve Esentepe takip etti.
Alevkaya ve Tatlısu’da 5 kg/m² yağış belirlenirken, yağış alan diğer bölgelerde ise 5 kg/ m²’nin altında yağış kaydedildi.


 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.