banner913
banner932
banner1012

Felakete davetiye

banner1020

Dere yataklarına gelişi güzel bırakılan evsel atıklar, hayvan leşleri ve daha birçok moloz, gelecek şiddetli yağmurlar sonrasında köprü veya menfezlerin tıkanması sonucunda yaşanabilecek felaketlerin habercisi gibi

banner974
Felakete davetiye

banner971

 Murat ASLAN

Ülkemizde tüm uyarılara rağmen her geçen gün çevre kirliliği azalmak yerine artmaya devam ediyor.

Özellikle kırsal kesim ve ormanlık alanlardaki dere yatakları ve boş arazilerde molozlar, evsel atıklar ve pet şişe gibi daha birçok çeşit pisliklerin olması ileriki günlerde yağabilecek şiddetli yağmurlarda yaşanabilecek felaketlere adeta davetiye çıkarıyor.

Fotoğrafta görülen yerin orta Mesarya’daki Cihangir köyü sınırları içinde bulunan İsmail Deresi üzerinde bulunan bir köprü ağzı olduğunu belirten çevre dostu vatandaşlarımız, buraya atılan çöp ve molozların ilerleyen günlerde yaşanabilecek bir felaketin habercisi olduğunu ifade etti.

Cihangir köyünün en büyük deresi olan İsmail deresinin bir uçtan bir uca hayvan leşi kalıntıları, çamaşır makinesi, şilte, her türlü pislik, pet şişeler, cam şişelerle dolu olduğunu ifade eden duyarlı vatandaşlarımız “Pisliğin envayisi bu derenin derin olan yatağına köy sakinlerince atılır. Sonra kış geldiğinde, bu pislikler, yağmur suyunun önünde önce Düzova’daki köprüleri tıkar, ardından Toklu ovasına sonra Mora ovası ve Çakıllı dereye ve Kukla yani Köprü nihayetinde Mağusa körfezine gider.

Ama her geçtiği yerleşim yerindeki köprüleri da tıkaya tıkaya gittiği için su baskınları kaçınılmazdır” diye konuştular. Bu görüntülerin sadece bu dere yatağında değil her yerde olduğuna dikkat çeken vatandaşlarımız, herkesi biraz daha çevreye karşı duyarlı davranmaya davet ettiler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.