banner913
banner932
banner1012

Eroğlu seçim çalışmaları çerçevesinde sırasıyla İncirli, Çayönü, Yıldırım ve Akova'yı ziyaret etti.

banner1020

  Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu, Mayıs’ta müzakerelerin başlama olasılığı olduğunu belirterek, Anastasiadis’in ayaklarının yere basması halinde sorunun çözülebileceğini...

banner974
Eroğlu seçim çalışmaları çerçevesinde sırasıyla İncirli, Çayönü, Yıldırım ve Akova'yı ziyaret etti.

banner971

 

Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu, Mayıs’ta müzakerelerin başlama olasılığı olduğunu belirterek, Anastasiadis’in ayaklarının yere basması halinde sorunun çözülebileceğini söyledi.

Derviş Eroğlu, kurulacak federal devletin, eşit statüdeki iki devletten oluşacağını da belirterek, “Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi, Türk ordusunun adada kalması, dönüşümlü cumhurbaşkanlığı, bulunacak çözümün AB’nin birincil hukuku olması bizlerin olmazsa olmazlarıdır. Bir çözüm ancak böyle olur” dedi.

Eroğlu seçim çalışmaları çerçevesinde dün sırasıyla İncirli, Çayönü, Yıldırım ve Akova’yı ziyaret etti.

Derviş Eroğlu’na ziyaretleri esnasında Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı, DPUG Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek,  UBP Genel Sekreteri ve Mağusa Milletvekili Sunat Atun, UBP Gazimağusa Milletvekilleri Hamza Ersan Saner, Erdal Özcenk, Dr. Ahmet Kaşif, DPUG Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu ile UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay eşlik etti.

Gittiği yerlerde vatandaşların yoğun sevgi ve ilgi gösterdiği Eroğlu, 19 Nisan cumhurbaşkanlığı seçimi ve önümüzdeki dönem Kıbrıs konusundaki olası gelişmeler hakkında bilgi verdi.

 

“5 YIL DAHA”

 

Konuşmasında, 19 Nisan cumhurbaşkanlığı seçimiyle KKTC Cumhurbaşkanını seçmenin yanında müzakere masasındaki halkın haklarını savunacak liderin de seçileceğine dikkat çeken Eroğlu, “diğer seçimlerle karıştırılmasın” dedi.

1963’ten beri olayların içinde olduğunu, 1976’dan beridir de siyasetin çeşitli kademlerde görev yaptığını belirten Derviş Eroğlu, tecrübelerini müzakere masasında 5 yıl daha taşımak için aday olduğunu söyledi.

Seçimden sonra müzakere masasının kurulacağını ifade eden Cumhurbaşkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“MAYIS’TA MASADA OLACAĞIZ”

 

“Nitekim geçtiğimiz günlerde Kıbrıs’a gelen BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide her ikimizle de görüştü. Büyük bir ihtimal Nisan’da bir kez daha gelecek ve müzakerelerin başlayacağıyla ilgili bazı açıklamalarda bulunacak. Yani, Mayıs’ın ilk yarısında kendimizi masada bulacağız. Ben zaten masadan kaçmadım. Kaçan Rum tarafıydı. Bir çözüm bulacak mıyız, bulamayacak mıyız; bunun uğraşı içerisinde olacağız. Onun için seçim sonrası çok önemli. Sandıktan çıkacak cumhurbaşkanı önem kazanıyor. Herhalde tecrübeli birisinin olması gerekiyor. Olayları birebir yaşayan, bugüne kadar yapılan bütün görüşmeleri tutanaklarını okuyan ve daha sonra tutanak yazan kişi olarak tecrübe konuşacak diyorum.”

 

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM BİR ZAMAN LİMİTİ OLACAK”

 

Rumların bugüne kadar anlaşma niyeti olmadığına dikkat çeken Eroğlu, şimdiye kadar ortaya çıkan BM belgelerinin hep Rumlar tarafından reddedildiğini söyledi.

Müzakerelerin bugüne kadar ucu açık devam ettiğini vurgulayan Derviş Eroğlu, “1968’den beri böyle devam ediyor. Demek ki ucu açık müzakerelerle bir yere varmak mümkün değil. Önümüzdeki dönem bir zaman limiti koyacağız” diye konuştu.

Kıbrıs konusu bağlamında görüşülmeyen ve tartışılmayan konu kalmadığına işaret eden Eroğlu, Rumların bugüne kadar çözüm yönünde bir iradeyi ortaya koymadığını belirtti.

“Önümüzdeki dönem Rumların bu tavırlarını dünyaya göstereceğiz” diye konuşan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkını bir 50 yıl daha masada tutmaya kimsenin hakkı olmadığını dünyaya söyleyeceklerini ifade etti.

Derviş Eroğlu konuşmasına şu şekilde devam etti:

 

“SEN NE YAPTIN? MECLİSTE İSMİNİ YAZDIRIP KLİNİĞİNE GİTTİN. KOMİTELERDE GÖREV ALMADIN….”

 

“CTP’nin bir adayı var. Gazetede okudum, diyor ki Eroğlu bugüne kadar ne yaptı? İnsan yaptıklarıyla övünmesi lazım. Sonra kendi yaptıklarından bahsediyor. Bir kere 70 gün başbakanlık yaptın. Ben 7 bin gün başbakanlık yaptım. Bu ülkede ne olduysa hepsinin altında imzam var. 70 günlük döneminde seçim yasakları vardı. Dolayısıyla vatandaşa hizmet vermiş değildir.  70 gün başbakanlık yapmasının nedeni de, üç partinin erken genel seçime gitme konusunda anlaşması ve içlerinde en zararsız kim ise onu başbakan yaptılar. Sen ne yaptın? UBP’nin dosyalarını karıştırmaya çalıştın ama onu da beceremedin. Mecliste de hiçbir komitede çalışmadı. Meclise de geldiğinde sabah ismini yazdırırdı. Sonra kliniğine giderdi. Hiçbir şey yapmayan kişi, 40 yıla sığdırılan hizmetleri yapmış kişiye, hiçbir şey yapmadı diyor.”

 

“AYAKLARI YERE BASARSA…”

 

Rumların aşırı isteklerini bir çok kez anlattığını ifade eden Eroğlu, özellikle toprak konusundaki isteklerinin karşılanması halinde Kıbrıs Türk halkının yaşayacağı yerin kalmayacağını söyledi.

“Anastasiadis masaya ayakları yere basar bir şekilde gelirse bir formül bulunur” diye konuşan Eroğlu, çözümün 1974 öncesine götürmeyecek, bugünün gerçeklerini dikkate alacak, yarınları da bugünlerden daha güzel yapması gerektiğini belirtti.

“Bunları söylediğimde CTP beni anlaşma istemez ilan ediyor” diyen Derviş Eroğlu, masadan kaçan Anastasiadis’in suçlanmamasını eleştirdi. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.