banner913
banner932
banner1012

Ercan Bölgesinde çekirge sürüsü

banner1020

Tarım Dairesi, Ercan Havaalanı ile DÜÇ Keçicilik Ünitesi arasında kalan arazilerde yoğun çekirge sürüsüne (Fas Çekirgesi) rastlandığını ve kimyasal ilaçlama yapılacağını bildirdi. Daire, ilaçlama nedeniyle ikinci duyuruya kadar sözkonusu bölgede hasat yapılmaması ve hayvan otlatılmaması konusunda üreticileri uyardı.

banner974
Ercan Bölgesinde çekirge sürüsü

banner971

Daireden yapılan yazılı açıklamada, bitkileri yiyerek ve  sapları keserek büyük zarar veren çekirgelerin, ayrıca virüs taşıyabileceği ve temiz bitkilere bulaştırabileceği kaydedildi.

Ercan Havaalanı ile DÜÇ Keçicilik Ünitesi arasında kalan arazilerde çekirgelere karşı Devlet Üretme Çiftlikleri Dairesi ile işbirliği halinde yarından itibaren kimyasal mücadele başlatılacağını bildiren Tarım Dairesi, bu bölgelerde ikinci bir duyuruya kadar hayvan otlatılmaması ve hasat yapılmaması konusunda uyarıda bulundu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.