banner913
banner932
banner1012

En fazla oy Sucuoğlu’na

banner1020

UBP’de üyeler milletvekili adaylarını ve sıralamayı belirledi. Seçimde en fazla oyu Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu aldı. Sucuoğlu’nu Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar takip etti

banner974
En fazla oy Sucuoğlu’na

banner971

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 7 Ocak’ta gerçekleştirilecek milletvekilliği erken genel seçimlerine katılacak milletvekili adayları ve aday sıraları belirlendi.

UBP’de toplam 11 bin 400 üyeden 7 bin 300 üye oy kullandı. 300 kişiye YSK oy kullandırtmadı. Toplam katılım 7 bin 600 oldu.

Seçimde en fazla oyu Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu aldı. Sucuoğlu, oy kullanan 7 bin 300 üyenin 4 bin 784’ünden destek almayı başardı.

Sucuoğlu’nu Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar takip etti. Tatar, 4 bin 466 oy aldı.

Dikkat çeken bir sonuç ise Güzelyurt bölgesinden oldu. Güzelyurt milletvekili Ali Pilli, Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ten daha fazla oy aldı. Ali Pilli, 2 bin 708 oy alırken, Kemal Dürüst 2 bin 514 oyda kaldı.
UBP üyelerinin, adayları ve sıra numaralarını belirlediği önceki günkü seçimine göre, UBP’nin milletvekili adayları ve sıraları şöyle:

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.