banner913
banner932
banner1012

DR.KÜÇÜK ANISINI YAŞATMA YASA ÖNERİSİ

banner1020

UBP Milletvekili Ahmet Kaşif tarafından, Dr. Fazıl Küçük (Anısını Yaşatma) (Değişiklik) Yasa Önerisi’nin raporu okundu.

banner974
DR.KÜÇÜK ANISINI YAŞATMA YASA ÖNERİSİ

banner971

Konu hakkında söz alan CTP Milletvekili Erkut Şahali, oluşturulacak müzenin çalışma şartlarına dikkat çekerek, tüm müzelerin çalışma saatleri ile ilgili çalışmalar ve düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.

Ülkede arzu edilen çalışma mesaisinin sağlanamadığını ifade eden Şahali, geleneksel müzecilik anlayışının hakim olduğunu, bunun artık değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Çağdaş müzecilik anlayışına uygun düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade eden Şahali, müzelerin metinlerle desteklenmesinin önemine değindi.

Şahali, Dr. Fazıl Küçük Müzesi’nde geleneksel müzecilik anlayışının dışına çıkıldığını belirterek, diğer müzelere örnek olmasını temenni etti.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, göreve geldikleri günden bu yana müzeler konusundaki çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, yapılan çalışmalara örnekler verdi. 

CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer ise müzeyle ilgili yasanın olumlu olduğunu ifade ederek, ancak ülkede siyasal mücadelede yer alan insanlara önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

Buna, Kavanin Meclisi’nde görev yapan Kıbrıs Türk toplumunun temsilcileri Necati Özkan, Faiz Kaymak gibi insanları örnek gösteren Soyer, “Osman Örek, Fazıl Plümer, Özker Özgür, Mustafa Çağatay, Burhan Nalbantoğlu, Naci Talat... Bunları unutacak mıyız? Bu değerleri topluma derli toplu verecek bir oluşuma ihtiyaç var. Bunu gündemde tutmak lazım” dedi.

Soyer, tek tek değil, tüm bunları derli toplu ele alacak bir yaklaşıma ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Konuşmalar ardından öneri madde madde görüşülerek, üçüncü görüşmesi önümüzdeki haftaya bırakıldı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.