banner913
banner932
banner1012

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi hizmetlerini genişletiyor

banner1020

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Girne Dispanserini devraldı

banner974
Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi hizmetlerini genişletiyor

banner971

Sağlık alanında tüm ihtiyaçlara cevap verecek nitelik ve donanımdaki Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin Girne Dispanserinde vermekte olduğu tüm sağlık hizmetlerini kendi bünyesine aldı.  

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nden sonra Kıbrıs’ta donanım ve nitelik bakımından en büyük ikinci hastane olma özelliğini taşıyor.

15,000 metre kare kapalı alana sahip, dörder katlı iki bloktan oluşan Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi, toplam 150 yatak kapasitesi ve yüksek teknolojik donanımı ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nden sonra Kıbrıs’taki ikinci en büyük ve donanımlı hastane olarak Girne Bölgesi halkına hizmet veriyor.  Tüm branşlarda hizmet veren 20 polikliniği, tam ve yarı steril alanlarda kurulmuş olan, biri kalp ve damar cerrahisi olmak üzere toplam 4 ameliyathanesi, çocuk, kalp ve damar cerrahisi, kardiyoloji ve genel yoğun bakım olmak üzere toplam 17 yataklı 4 yoğun bakım ünitesi, kan bankası, sterilizasyon ve diyaliz üniteleri, acil servisi, biyokimya, mikrobiyoloji ve patoloji laboratuvarları, radyoloji ve fizik tedavi ve rehabilitasyon klinikleri, kalp merkezi, beslenme ve diyetetik ile check-up merkezleri ve klinik eczanesi ile Girne Bölgesi halkına 7 gün 24 saat kesintisiz olarak kaliteli sağlık hizmetleri sunmaktadır.

Adanın En Yüksek Teknolojiye Sahip Düşük Doz Radyasyonla Çalışan İlk ve Tek Hastanesi

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi, modern tıbbın gerektirdiği tüm özellikleri karşılayacak şekilde donatılmış olup, KKTC’nin ilk ve tek düşük doz radyasyonla çalışan hastanesi olma özelliğini taşımaktadır.  Siemens Türkiye ile yapılan akademik işbirliği çerçevesinde, bölgede ilk kez kullanılacak sentetik MR görüntüleme yapabilen 3T MR görüntüleme sistemi,  tek kalp atımında düşük doz radyasyonla çekim yapabilen, gerçek dual enerjili görüntülemeye olanak tanıyan ve 768 kesit oluşturabilme kapasitesine sahip bilgisayarlı tomografi cihazı, hem kardiyolojik hem de nörovasküler girişimsel işlemlerin yapılmasına olanak tanıyan, 360 derece dönüş yaparak görüntü alma kapasitesine sahip çift kollu anjiografi sistemi, tomosentez yapabilme özelliğine sahip dijital mamografi cihazı, dijital röntgen ve floroskopi sistemleri, ameliyathane ortamında kullanılacak C kollu dijital radyografi sistemi, 2 adet hasta başı çekimlerini yapabilen mobil dijital radyografi cihazı, 4 boyutlu ve füzyon görüntüleme yapabilen ultrasonografi sistemleri ve bunlardan gelen görüntüleri işleyen ve depolayan PACS sistemi ile modern tıbbın gerektirdiği her türlü tanısal ve girişimsel radyolojik işlem, Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nde yapılmaktadır.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.