banner913
banner932
banner1012

“Dr. Küçük’ün kattığı değerlerler unutulmayacak”

banner1020

Liderimiz Dr. Fazıl Küçük'ün 112. doğum yıldönümü dolayısı ile Kıbrıs İlim Üniversitesi’nde etkinlik gerçekleştirildi

banner974
“Dr. Küçük’ün kattığı değerlerler unutulmayacak”

banner971

Kıbrıs Türk Halkının Özgürlük ve Mücadele Lideri Dr. Fazıl Küçük'ün 112. doğum yıldönümü dolayısı ile Kıbrıs İlim Üniversitesi’nde etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte Dr. Fazıl Küçük'ün oğlu Mehmet Küçük, Dr. Fazıl Küçük"ün Hayat Hikayesi”ni anlatan bir film gösterimi ve tarihi anlatım sunumu yaptı.

Kıbrıs İlim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel böylesine anlamlı bir günde kendilerine ve öğrencilere zaman ayırarak Özgürlük ve Mücadele Lideri Dr. Fazıl Küçük’ü anılmasına vesile olan Mehmet Küçük'e katkılarından dolayı teşekkür etti.

Konferans salonunda gerçekleşen Dr. Fazıl Küçük’ün “Hayat Hikayesi” film gösteriminden hayatına dair bilgileri Mehmet Küçük şöyle anlattı:

“Dr. Fazıl Küçük, 1935 yılında hekimlik diploması alan, araştırmayı çok seven ve iyi bir öğrenci olduğu için Mart 1937 yılına kadar asistan doktor olarak akciğer tüberkülozunun (verem) teşhisi ve tedavisi üzerine ihtisas yaptı.

Ayrıca o yıllarda Kıbrıs’ta doğum doktorları olmamasından dolayı ve doğumlar eğitimsiz ebeler tarafından yapıldığından, bu konuda duyarlıydı ve “jinekoloji” dalında da uzmanlık eğitimi almıştı. Dr. Fazıl Küçük 1960 yılına kadar hastalarını tedavi etmeye çalışır, bu süreçte haftanın her Cuma gününü yoksul hastalar için “ücretsiz muayene günü” olarak belirler ve yoksul hastalarına hizmet verirdi.”

Mehmet Küçük, Dr. Fazıl Küçük siyasi hayatına başlaması ile ilgili olarak da şöyle bilgiler verdi:

“Dr. Fazıl Küçük siyasi faaliyetlerine 1930’larda İsviçre’de öğrenci iken başlar. Kıbrıs’taki Türk Maarifinin İngiliz Müdürler tarafından yönetilmesine ısrar eden Kavanin Meclisine karşı savaş açar. Kıbrıs Türkü’nün sesini duyurabileceği gazeteyi 14 Mart 1942 de “Halkın Sesi Gazetesini” çıkarmaya başlar.

“Britanya sömürge döneminde Kıbrıs’ta yaşayan Türk halkını “müslüman cemaati” statüsünden alarak “Kıbrıs Türk Toplumu” olarak dünyaya kabul ettirir. Dr. Fazıl Küçük’ün Kıbrıs Türk Toplumuna kattığı değerlerler unutulmayacaktır. Kendisini rahmetle ve saygıyla anarız.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.