banner913
banner932
banner1012

“Dr. Küçük’ün izleri gelecek nesillere aktarılmalı”

banner1020

YDK öğrencileri, Dr. Fazıl Küçük Müzesi’ni ziyaret etti

banner974
“Dr. Küçük’ün izleri gelecek nesillere aktarılmalı”

banner971

Yakın Doğu Koleji Gözlem ve Araştırma Kulübü öğrencileriyle birlikte Kıbrıs Türk Halkı’nın özgürlük ve varoluş mücadelesinin lideri Dr. Fazıl Küçük’ün Lefkoşa’da bulunan Dr. Fazıl Küçük Müzesi’ni ziyaret etti.

Söz konusu ziyarette öğrenciler, Dr. Fazıl Küçük’ün çalışma odası ile muayenehanesinin bulunduğu ve özel eşyalarının sergilendiği müzeyi gezdi, Dr. Fazıl Küçük hakkında bilgiler aldı, Dr. Küçük’ün hayatının anlatıldığı belgeseli izledi.

Dr. Fazıl Küçük Müzesi sorumlusu Ayfer Aslan öğrencilere hitaben yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk toplumunda önemli yeri olan Dr. Fazıl Küçük’ün hayatı hakkında bilgiler aktarırken, Dr. Fazıl Küçük’ün Kıbrıs Türk tarihinde önemli yeri olduğunu bunun yanında bir dönem Kıbrıs Türk toplumuna önderlik yaptığını ifade etti. Aslan, ayrıca Dr. Küçük’ün sahibi olduğu Halkın Sesi gazetesinin Kıbrıs Türk halkının sesi olduğunu vurguladı.

Yakın Doğu Koleji Tarih, Gözlem ve Araştırma Kulübü sorumlu öğretmenleri  Mete Özseser ile Keziban Demirelişçi “Dr. Küçük’ün toplumumuz için önemli biri olduğunu;  öğrencilerinin bu ziyaret ile Kıbrıs Türk toplum liderlerinden Dr. Fazıl Küçük’ü tanıma, anlama ve öğrenilmesi adına çok faydalı bir gezi olduğunu vurguladılar.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.