banner913
banner932
banner1012

“Dr. Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Kıbrıslı Türkler için övünç kaynağıdır”

banner1020

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı’nın eşi Meral Akıncı, “Sadece sağlık ve eğitimde değil, kültür ve sanattaki atılımlar ve sporda ülkemize getirdiğiniz kupalar kıtasal ölçektedir, Kıbrıslı Türkler için övünç kaynağıdır” dedi

banner974
“Dr. Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Kıbrıslı Türkler için övünç kaynağıdır”

banner971

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, Dr.Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Ve Denizcilik Fakültesi Similatör Merkezi’ni ziyaret etti.

Kasım 2016 tarihinde tüm donanımıyla halkın hizmetine açılmış olan hastane hakkında detaylı bilgiler alan Akıncı gördüklerinden çok etkilendiğini ifade ederken sözlerine şöyle devam etti;  “Hastaneyi gezerken gerçekten Dr. Suat Günsel’in sözleri aklımdan bir bir geçti. “Adada kıtalı gibi yaşamak” sözüyle gerçekten ne kadar da doğru söylemiş. Hatta bazı kıtalarda olmayan vizyonunun özelliklerini Kıbrıs Türk halkına yaşattığı için kendisine özellikle teşekkür etmek istiyorum. Buradaki hizmet, teknik donanım ve doktorlar insana kendini evindeymiş gibi hissettiriyor” şeklinde konuştu.  

Akıncı sözlerine şöyle devam etti:

“Sadece sağlık ve eğitim  alanında değil, kültür ve sanat alanındaki atılımlar ve spor alanında ülkemize getirdiğiniz kupalar yine kıtasal ölçekte olma özelliği taşımaktadır. Bunlar takdire şayandır. Biz Kıbrıslı Türkler için övünç kaynağıdır.

Sağlık gibi kanayan bir yaramıza da hem Lefkoşa’da hem de Girne’de dünyanın farklı ülkelerinden şifa arayan kişilere kapılarını açacak, yarışacak, hatta bunların ötesine geçmiş bir şekilde bu hizmeti sunmak büyük bir zenginliktir. Bugün burada gördüklerimiz, eğitim ve uygulamanın birlikte gitmesi dünyada eşi benzeri çok az bulunan imkanlar arasındadır, başarılarınızın devamını dilerim”. 

Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altunç’tan da Simülatör Merkezi hakkında detaylı bilgiler alan Sayın Akıncı, “öğrencileriniz böylesine kaliteli bir eğitim aldıkları için gerçekten çok şanslı, bu fırsatları görme ve deneyimleme fırsatınını verdiğiniz için çok teşekkür ederim” dedi.  

Meral Akıncı ziyaret sırasında, Similatör Merkezinde bulunan Kaptan Köşkü similatöründe, yük gemisinin dümenine geçerek gemiyi  bir süre kumanda da ederek geminin similatör ortamındaki seyrini sağladı. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.