banner913
banner932
banner1012

"Dönüşümlü başkanlık ve siyasi eşitlik pazarlık konusu yapılmamalı"

banner1020

CTP Başkanı Tufan Erhürman, Cenevre’de biraraya geldiği Rum muhataplarına, dönüşümlü başkanlık ve siyasi eşitliğin, BM’nin temel parametrelerinden biri olduğunu ve al-ver veya pazarlık konusu yapılmaması gerektiğini vurguladı

banner974
"Dönüşümlü başkanlık ve siyasi eşitlik pazarlık konusu yapılmamalı"

banner971

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cenevre’de biraraya geldiği Rum muhataplarına, dönüşümlü başkanlık ve siyasi eşitliğin, BM’nin temel parametrelerinden biri olduğunu ve al-ver veya pazarlık konusu yapılmaması gerektiğini vurguladı.

Cenevre’de bulunan Cumhuriyetçi Türk Partisi heyeti, dün akşam İsviçre Hükümeti’nin müzakereler için Cenevre’de bulunan heyetler onuruna verdiği yemekte, Kıbrıslı Rum Lider Anastasiadis, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ve DİSİ Genel Başkanı Averof Neofitou ile bir araya geldi.

CTP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve milletvekilleri Mehmet Çağlar ile Armağan Candan’dan oluşan CTP heyeti, Cumhurbaşkanı Akıncı ve Müzakereci Özdil Nami tarafından yapılan bilgilendirme toplantılarına katılarak, müzakere heyetiyle çalışmalar yaptı.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Rum muhataplarıyla yaptığı görüşmelerde, özellikle siyasi eşitlik ve garantiler konuları üzerinde dururken, dönüşümlü başkanlık ve siyasi eşitliğin BM’nin temel parametrelerinden biri olduğunu ve al-ver veya pazarlık konusu yapılmaması gerektiğini vurguladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.