banner913
banner932
banner1012

Doğuş Derya'dan çarpıcı iddia

banner1020

CTP milletvekili Doğuş Derya, kız çocuklarına bazı dernekler tarafından din dersi adı altında, erkeklere nasıl hizmet edeceklerinin öğretildiğini, başlarının kapatıldığını savundu

banner974
Doğuş Derya'dan çarpıcı iddia

banner971

CTP Milletvekili Doğuş Derya, Cumhuriyet Meclisi'nde “Ülkemizdeki Eğitim Politikalarının Gidişatı” konulu konuşma yaptı.

Derya,  okullarda, “şişirilen nüfus” nedeniyle altyapı ve çeşitli sorunlar yaşandığını belirtti.

Bu sorunları daha önce de dile getirdiğini söyleyen Derya, sorunların daha da büyüdüğünü savundu.

İlk ve orta öğretimin toplum mühendisliğinin aracı haline geldiğini iddia eden Derya, din konusunu gündeme getirilenlerin bazı kesimler tarafından din düşmanı haline getirildiğini savunarak kendisinin din ve vicdan hürriyetine inandığını kaydetti.

Reşit olmayan çocuklara dinsel içerikli eğitim verilmesinin oldukça hassas ve önemli olduğunu belirten Derya, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne aykırı tutumların çocuk istismarına girdiğini anlattı.

Kız çocuklarına bazı dernekler tarafından din dersi adı altında, erkeklere nasıl hizmet edeceklerinin öğretildiğini, başlarının kapatıldığını savunan Derya, din ve vicdan hürriyeti adı altında tek bir mezhebin eğitiminin verildiğini iddia etti.

Derya, bu tip okul dışı kursların denetiminin yapılmadığını, önlem alınmadığını ifade etti.

İlahiyat Koleji’nde kız çocuklarına tesettür baskısı ve telkini yapıldığını, kız spor takımı kurulmasının engellendiğini savunan Derya, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı’na bu konuda denetim yapılıp yapılmadığını sordu.

Derya, bunların gelecekte sosyolojik sorunlara, toplum içinde ayrışmalara yol açacağını savundu.

Gençlik Dairesi bybapss edilerek, öğrencileri yurt dışında haremlik selamlık kamplara gönderildiğini söyleyen Derya, bunun neden yapıldığını sordu.

Derya, Bakana kampların içeriğini ve müfredatının ne olduğunu, öğrencilerin nerede kalacağını, yolculuğun parasını kimin karşılayacağını sordu.

Üniversitelere de değinen Derya, üniversite izinlerinin keyfi olarak dağıtıldığını, 17 üniversitenin faaliyette olduğunu, 15 tanesinin de yolda olduğunu söyledi.

Derya, eğitime sektör değil hizmet gözüyle bakılması gerektiğini belirterek, üniversitelere ciddi teşvikler verildiğini, ticaret yapan şirketlerin üniversiteleri paravan olarak kullanıp ticari faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydetti. Derya, bu şekilde niteliğin düşürüldüğünü ifade etti.

Doğuş Derya, kaç üniversiteye izin verildiğini, başvuru şartlarının ne olduğunu, akademik ve fiziki altyapılarının ne olduğunu sordu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.