banner913
banner932
banner1012

"Diyalog yolu ile çözüm sonuç verdi’’

banner1020

banner974
"Diyalog yolu ile çözüm sonuç verdi’’

banner971

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Genel Sekreteri İbrahim Alkan dün ve bir önceki gün gerçekleştirdikleri temasların başarı ile sonuçlandığını belirtti.

Gerçekleşen temaslar sonunda ürün bedeli (zahre) ödemelerinin tümünün gelecek hafta itibarı ile ödenmeye başlanacağının müjdesini veren Alkan şu sözleri dile getirdi; ‘’Çiftçinin kooperatiflere olan borçlarının 15 Eylül’den itibaren faizin anapara olacağı gerçeği ortadayken bu duruma erken müdahale edilmesi gerekiyordu.  Çiftçinin bu faiz altında ezileceğini göz ardı edemezdik. Birlik olarak çiftçimizin zorda kalmaması için bu konuda ısrarcı olurken çözümünde diyalog yolundan geçtiğinin bilincinde olarak çalışmalarımızı sürdürdük. Yapılan girişimler ve çalışmalar sonunda yetkililerin konuya sağduyulu davranarak iyi niyet göstermesi sonucu toplantı olumlu sonuç verdi. Konunun diyalog yolu ile çözülmesi bizleri mutlu etti.’’ Gerçekleşen süreçte sadece ürün bedellerinin konuşulmadığını ülke içerisinde oluşan verim kaybı ve bazı bölgelerdeki kuralığında gündemlerinde olduğunun altını ayrıca çizdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.