banner913
banner932
banner1012

"Derinya Plajı atış ve tatbikat günlerinde kapalı olacak"

banner1020

Derinya Halk Plajı’nın, vatandaşların güvenliği ve bölgenin emniyeti açısından, denetleme, atış eğitimi ve seferberlik tatbikatlarının icra edileceği günlerde kullanıma kapalı olmasının, belediye ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından imzalanan protokole uygun olduğu bildirildi

banner974
"Derinya Plajı atış ve tatbikat günlerinde kapalı olacak"

banner971

Gazimağusa Belediyesi, belediye sorumluluğunda işletilen Derinya Halk Plajı’nın, vatandaşların güvenliği ve bölgenin emniyeti açısından, denetleme, atış eğitimi ve seferberlik tatbikatlarının icra edileceği günlerde kullanıma kapalı olmasının, belediye ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından imzalanan protokole uygun olduğunu açıkladı.

Belediye, dün bazı medya organlarında yayımlanan haberlerde, plajın kapalı olma sebeplerine ilişkin ifadelerin mesnetsiz ve bilgiden yoksun olduğunu belirtti.

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Derinya Halk Plajı’nın işletmesine yönelik bütün faaliyetlerin, imzalanan protokol esaslarında uygun olarak Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, ilgili birlik komutanlığı ve Gazimağusa Belediyesi ile koordine edildiği kaydedildi.

Plajda 13, 21, 22 ve 26 Eylül 2017 tarihlerinde alınan ve alınacak tüm tedbirlerin, halkın emniyeti ve güvenliği için olduğu vurgulanan açıklamada, bunun belediye ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı arasında yapılan protokolde de açıkça yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, Gazimağusa Belediyesi sorumluluğunda işletilen Derinya Halk Plajı’nın 14 Temmuz 2017’de Gazimağusa Belediyesi ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından imzalanan protokolün 7’nci maddesi gereği, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı 4’üncü Piyade Alay Komutanlığı tarafından üç gün önceden haber verilmek suretiyle, plaja gelen vatandaşların güvenliği ve bölgenin emniyeti açısından, denetleme, atış eğitimi ve seferberlik tatbikatlarının icra edileceği günlerde kullanıma kapalı olacağı bilgisine yer verildi.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı sorumluluğunda bulunan Derinya bölgesindeki Derinya Halk Plajı ve Gazinosu’nun mevcut tesislerinin, açıldığı günden beri Gazimağusa halkına en iyi şekilde hizmet verdiği ifade edilen açıklamada, “Halkın büyük ilgi gösterdiği Derinya Halk Plajı, protokol esaslarına uygun olarak 29 Ekim 2017 tarihine kadar da hizmet verecektir” denildi.

Açıklamada, “Derinya Halk Plajı’nın işletmesine yönelik tüm uygulamaların imza altına alınan protokol esaslarına göre yapıldığı, protokol dışında hiçbir uygulamanın yapılamayacağını kamuoyuna bildiririz” ifadeleri de yer aldı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.