banner913
banner932
banner1012

“Cumhuriyetin ilanı birçok ulus için örnek oldu”

banner1020

Cumhuriyet Bayramı etkinliklerle kutlandı. Cumhurbaşkanı Akıncı, “Kurtuluş savaşından sonra Cumhuriyetin ilanı Türkiye için ilerleme ve uygarlık doğrultusunda yeni bir yol açmış, birçok başka ulus için de örnek oluşturmuştur” dedi

banner974
“Cumhuriyetin ilanı birçok ulus için örnek oldu”

banner971

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, dün, KKTC'de de etkinliklerle kutlandı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin 94. kuruluş yıldönümü dolayısıyla dün sabah saat 09.30'da Lefkoşa'da Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.
Törende protokol sırasına göre çelenkler anıta sunuldu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Tören, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay'ın Anıt Özel Defteri’ni imzalamasıyla tamamlandı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Anıt Özel Defteri’ne şunları yazdı:
“Aziz Atatürk,
En büyük eserimdir dediğin Türkiye Cumhuriyeti bugün 94. Yaşına ulaşmış bulunuyor. Kurtuluş savaşından sonra Cumhuriyetin ilanı Türkiye için ilerleme ve uygarlık doğrultusunda yeni bir yol açmış birçok başka ulus için de örnek oluşturmuştur. 
Türk gençliğine armağan ettiğin Cumhuriyet’in korunması ve durmaksızın çağdaşlık yolunda ilerlemesi temel bir hedef olarak yerinde durmaktadır. 
Türkiye’nin laik demokratik nitelikli bir cumhuriyet olarak işaret ettiğin çağdaş uygarlık yolunda gelişmeye devam edeceği inancıyla, seni bir kez daha saygı ile anıyoruz.
 Ruhun Şad olsun.”
TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da, Anıt Özel Defteri’ne şunları kaydetti:
“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk,
En önemli eseriniz olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. yıl dönümünü büyük bir kıvançla kutluyoruz. 
Cumhuriyetimizin kurulması sürecinde önderlik ettiğiniz milli mücadeleyi yavru vatan Kıbrıs da en güçlü şekilde desteklemiş ilke ve devrimlerinize sahip çıkarak bizimle kader ve gönül birliği yapan Kıbrıs Türkü kardeşlerimiz, bugünkü coşkumuza ortak olmuşlardır. 
Şundan emin olunuz ki Türk ulusunun yaradılışına ve karakterine en uygun idare şekli olarak gördüğünüz Cumhuriyetimiz sayesinde devlerimizin birliğine ve bütünlüğüne yönelmiş her türlü tehdidi bertaraf etmesini bilerek, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye için var gücümüzle çalışmaktayız. 
Bu onurlu günde aziz hatıranız önünde sizi, kurtuluş savaşımızın kahraman şehitlerini,  gazilerimizi bir kez daha şükranla anıyoruz. 
Ruhunuz şad olsun.”
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.