banner913
banner932
banner1012

CratosOtel önünde 'Denizler Halkındır' eylemi yapıldı

banner1020

  Denizlere parayla girilmesine karşı olan bir grup sivil toplum örgütü ve bazı siyasi partiler Cratos Port Otel önünde eylem yaparak hiç kimsenin denize girmesinin engellenemeyeceği dile getirildi   Denizlere...

banner974
CratosOtel  önünde 'Denizler Halkındır' eylemi yapıldı

banner971

 

Denizlere parayla girilmesine karşı olan bir grup sivil toplum örgütü ve bazı siyasi partiler Cratos Port Otel önünde eylem yaparak hiç kimsenin denize girmesinin engellenemeyeceği dile getirildi

 

Denizlere parayla girilmesine karşı olan bir grup sivil toplum örgütü ve bazı siyasi partiler, “Denizler Halkındır” sloganı ile protesto eylemi düzenledi.

Cratos Port Otel önünde başlayan eylemde örgütler tarafından hazırlanan basın açıklaması okundu.

Açıklamada, Anayasa’nın “Ulusal güvenlik, kamu düzeni, kamu yararı, genel sağlık ve çevre korunması yasası ile sınır konmadıkça, yurttaşların yüz metrelik kıyı şeridi içerisine girmesinin kimse tarafından engellenemeyeceği ve ücrete bağlı tutulamayacağı” belirtildi.

Kıbrıs Türk Biyologlar Doğayı Araştırma ve Koruma Derneği Başkanı Hasan Sarpten de verdikleri mücadelede amacın, para vermeden denize girme ve halkın denize kolay ulaşımından öte ekolojik yıkımın önlenmesi olduğunu öne sürdü.

Sarpten, Cratos Port Otel’de sahile müdahale edildiğini, denizin doldurulduğunu ve bunun yasa dışı bir şekilde yapıldığını savunarak, sahilde yapay kum kullanıldığını, bunun da kanserorejen olduğu yönündeki iddiaları dile getirdi.

Sarpten, mücadelelerinin devam edeceğini de kaydetti. Konuşmaların ardından eylemciler, plaja indi.

 

Eyleme, Baraka Kültür Merkezi, TDP, BKP, Bağımsızlık Yolu, Biyologlar Derneği, Yeşil Barış Hareketi, Hukukun Üstünlüğü Hareketi, HAS-DER, TDP Gençlik Örgütü ve BKP Gençlik Meclisi üyeleri katıldı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.