banner913
banner932
banner1012

“Çözüm olmazsa Anastasiadis seçimi kazanamaz”

banner1020

İkinci Cumhurbaşkanı Talat, “Eğer Kıbrıs sorunu çözülmezse Anastasiadis 2018’deki seçimi kazanamaz” dedi

banner974
“Çözüm olmazsa Anastasiadis seçimi kazanamaz”

banner971

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, "Eğer Kıbrıs sorunu çözülmezse veya bu süreç çökerse Rum lideri Nikos Anastasiadis 2018’deki seçimi kazanamaz. Onun seçimi kazanmasının şartı Kıbrıs sorununda başarı elde etmesidir" dedi.
Mehmet Ali Talat, Cenevre'de devam edecek müzakerelere ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.
Talat, kendisinin Cenevre zirvesi öncesi "ihtiyatlı iyimser" olduğunu belirterek Güney Kıbrıs’ta "hayır" cephesinde de çok ciddi hareketlenmeler olduğunu ve müzakerelerdeki ilerlemenin ardından, sorunun çözülmesi dışında bir seçenek düşünülmemesi gerektiğini vurguladı.
Rumların, ülkedeki tüm partileri tatmin etmesinin mümkün olmadığını söyleyen Mehmet Ali Talat, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Rum lideri Nikos Anastasiadis onlarla uğraşmayıp çözümü bir an önce kurtarmak için elinden geleni yapsa daha doğru olur. Aynı şey Kıbrıs Türk tarafında da var. Ama Akıncı böyle bir eğilimin içine girmiyor. Yani hükümetin iki ortağı çözüm karşıtı bir pozisyon alıyorlar ama buna rağmen Cumhurbaşkanı müzakereleri sürdürüyor. Bu tutum doğru olan bir tutumdur."
Talat, Güney Kıbrıs'ta 2018'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin atmosferine girildiğinde milliyetçiliğin yükseleceğini söyleyerek "Dolayısıyla seçimlere gelmeden Kıbrıs sorununu çözmek en akıllıcasıdır.
Güney Kıbrıs'taki seçim havası müzakere sürecini zehirleyecek. O yüzden acil, erken zamanda çözüm istiyoruz. Kıbrıs sorununun çözümü hem Kıbrıslı Türkler için hem de Kıbrıslı Rumlar için ihtiyaçtır. Bir an önce çözüme gitmek dışında bir seçenek yoktur. Eğer Kıbrıs sorunu çözülmezse veya bu süreç çökerse Anastasiadis 2018’deki seçimi kazanamaz. Onun seçimi kazanmasının şartı Kıbrıs sorununda başarı elde etmesidir" ifadelerini kullandı.
Cenevre’nin çözüm için son şans olmadığının altını çizen Talat, "Müzakereler devam edecek ama zorlaşacak. Çözüm dışında bir seçenek yok. Tanınma da bir çözümdür. Ayrılık olacaksa da müzakere lazım.
Dolayısıyla Kıbrıs Türkü için yolun sonu değil ama gerçekten bundan sonra daha da zor olacak. Birbirini tanımayan ve ortak hiçbir değeri olmayan yeni kuşakların anlaşması daha da zorlaşacak" değerlendirmesinde bulundu.

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.