banner913
banner932
banner1012

“Çözüm için zemin yok”

banner1020

Yunanistan Başbakanı Çipras, Kıbrıs sorununun çözümü için zemin olmadığını söyledi

banner974
“Çözüm için zemin yok”

banner971

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras “bugün Kıbrıs sorununun çözümü için zemin yoktur” dedi.
Çipras, özetle şunları söyledi:“Kıbrıs Cumhuriyeti ile tam bir eşgüdüm içerisinde olan Yunanistan’ın tezleri baştan beri açık ve netti: BM güvenlik Konseyi kararları ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin AB üyesi ülke sıfatı temelinde, modası geçmiş Garanti sisteminin tasfiyesi ve Türk işgal askerlerinin çekilmesiyle adil ve sürdürülebilir çözüm için müzakerelere bağlılık.
Bu çerçevede Türkiye ile gayrı resmi de olsa müdahili olduğumuz bu meselelerde bir görüşme açılması için somut öneriler de sunarak –özellikle de Dışişleri Bakanımız- aylardır çok çaba harcadık. Bu itibarla, komşumuzda neye mal olduğunu gördüğümüz iletişim mantığından ve milliyetçi coşkulardan uzak, diplomatik çabamıza odaklanmamız gerektiğine inanıyorum.Diplomatik çabamıza odaklanmamız gerektiğine inanıyorum.”
Çipras “zemin olduğu ortaya çıkarsa, müzakerelere, özlü diyaloğa şahsen katılmaya hazırım. İlkelerimizden ödün vermeden, korkmadan ve kaçmadan” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.