banner913
banner932
banner1012

Çiftçiler Birliği'nden Afrika Gazetesi ve siyasilere kınama

banner1020

banner974
Çiftçiler Birliği'nden Afrika Gazetesi ve siyasilere kınama

banner971

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği (KTÇB), Türkiye Cumhuriyeti’nin kendi güvenliğini sağlamak, terör saldırılarına dur demek ve Doğu Akdeniz’deki istikrarı yeniden tesis edip, barışı getirebilmek için Suriye’nin Afrin bölgesinde gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Operasyonu’na destek verdi.

Çiftçiler Birliği’nden yapılan yazılı açıklamada, KKTC’de bu operasyona karşı çıkmaya çalışan bazı basın yayın organları ve bu olaya tepki koyan bazı siyasileri kınadı.

KTÇB açıklamasında, 1963-1974 yılları arasında yaşanan 11 karanlık yılın Kıbrıs Türkleri üzerinde yarattığı tahribat ve enkazın ortadan kaldırılmasının 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekâtı’yla mümkün olduğuna dikkat çekilerek, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri’nin adaya çıkmasıyla barışın tesis edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca bugün Kuzey Kıbrıs’ta özgürce üretim yapabilmenin, halkın demokrasiyle idare edilmesinin ve Kıbrıs Türk halkının ayrı bir devlete sahip olmasının, gerçekleşen Zeytin Dalı operasyonu gibi, Barış Harekâtı’na borçlu olduğu ifade edildi.

KTÇB açıklamasında, Kıbrıs Türk halkının Anavatan Türkiye’ye bağlılığının tartışılmaz gerçek bir olgu olduğu belirtilirken, Kıbrıs Türk halkının Doğu Akdeniz’de yaşanan bu sıkıntılı günlerde bir ve diri olması için birlikte hareket etme çağrısı yapıldı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.