banner913
banner932
banner1012

Çiftçiler Birliği 76 yaşında

banner1020

banner974
Çiftçiler Birliği 76 yaşında

banner971

Bundan tam 76 yıl önce 1 Mayıs işçi bayramı gününde Kıbrıs Türk Halkı’nın adeta dünyaya açılan penceresi olan Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği kuruldu. Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği kurulurken üstlendiği misyon bugün Kıbrıs Türk üreticisinin hayatta kalmasına, ekmeğiyle birlikte, toprağına, üretimine ve en önemlisi ise geleceğine umutla bakmasına vesile olmuştur. Kuruluş serüveni Kıbrıs Türk Halkı’nın yakından tanıdığı, 1930’lu yılların sonrasında baş gösteren hadiseler sonucu ortaya çıkmıştır. 

Basın bürosu aracığıyla 1 Mayıs İşçi, Emekçi Bayramı ve Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin kuruluş yıldönümü vesilesi ile basına açıklama yapan Genel Başkan Hüseyin Çavuş KELLE, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin laf ola kurulmadığını Kıbrıs Türk köylüsüne sahip çıkarak halka hizmet edilebilmesi için kurulduğunu hatırlattı. Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin kurulduğu günlerde ada topraklarının %15 ne sahip olan Kıbrıs Türk Halkı’nın, 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti kuruluşunda kayıt altında % 35 oranında toprak bütünlüğüne sahip olduğunu da belirten Genel Başkan Kelle, çiftçilerin halkın işçisi olduğunu da ayrıca ifade etti. Açıklamasına çok güç şartlar altında çalışan çiftçilerin ekonomiye katkılarının küçümsenemeyeceğini kaydederek, zor şartlarda çalışarak, alın teri döken çiftçilerin Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin gerçek sahibi olduğunu da ifade etti. Genel Başkan Kelle ayrıca 76 yıl önce siyasi varoluş mücadelesi veren Kıbrıs Türk çiftçisi bugün hem ekonomik hem de ülkemiz Kuzey Kıbrıs’ta stratejik olarak ayakta kalma mücadelesi vermektedir diye devam etti. Bunun tek sebebinin ülkemiz Kuzey Kıbrıs’ta sürdürülebilir Tarım Politikasından yoksun, günü birlik Re-Aktif politikaların sonucu olduğunu da açıklamasında yer verdi.

Genel Başkan 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla verdiği mesajında, tüm emekçi, işçi ve çiftçilerin bayramını kutlarken üreticilerin geriden gelen tüm hak edişlerinin takipçisi olduklarını ve 2018-2019 üretim yılında hasatlarının bereketli olmasını diledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.