banner913
banner932
banner1012

Çevre için farkındalık

banner1020

Turizm ve Çevre Bakanlığı, Perşembe günleri ülkenin değişik noktalarında eşzamanlı olarak çevre temizliği etkinlikleri düzenlemeye başladı

banner974
Çevre için farkındalık

banner971

Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan “çevre temizliği farkındalık etkinlikleri" kapsamında dün, Lefke’de çevre temizliği yapıldı.
Etkinlikte, çöpler toplandı ve Çevre Koruma Dairesi yetkilileri tarafından bölgeye uyarıcı levhalar asıldı.
Temizlik etkinliğiyle ilgili açıklamada bulunan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, her perşembe ülkenin değişik noktalarında eşzamanlı olarak çevre temizliği etkinlikleri düzenlediklerini belirterek, amaçlarının çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmak olduğuna vurgu yaptı.
“Sahiller, parklar, sokaklar caddeler kısacası doğadaki her şey bizlere sunulmuş birer nimettir. Bu yerlerin temizliğinden ve temiz kalmasından her birey sorumludur” diyen Ataoğlu, başlattıkları bu etkinliklerin örnek olmasını ve ülke geneline yayılmasını dileyerek, çevre konusunda herkesin aynı duyarlılık ve bilinçle hareket etmesine vesile olmak istediklerini kaydetti.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile yaptıkları çalışmalar kapsamında müfredata çevre dersi eklendiğini ve ilkokullara 3 gözlü ayrıştırıcı çöp bidonları yerleştirildiğini kaydeden Ataoğlu, öğrencilere yönelik bu çalışmaların süreç içerisindeki faydalarını gördüklerini söyledi.
Ataoğlu, Çevre Dairesi tarafından kart verilecek çevre gönüllülerinin yapacağı ve ALO 123’e yapılacak ihbarların değerlendirileceğini ifade ederek, bu konuda caydırıcı olmak için ceza konusunun gündemde olduğunu, ancak herkesin aynı duyarlılığı göstermesi halinde buna 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.