banner913
banner932
banner1012

CAS çalışanlarının Meclis önündeki eylemlerinin 21 günü

banner1020

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) CAS çalışanlarının Meclis önündeki eylemlerinin 21 gündür sürdüğünü kaydederek, hükümeti “kör, sağır ve dilsizi” oynamakla suçladı

banner974
CAS çalışanlarının Meclis önündeki eylemlerinin 21 günü

banner971

 Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) CAS çalışanlarının Meclis önündeki eylemlerinin 21 gündür sürdüğünü kaydederek, hükümeti “kör, sağır ve dilsizi” oynamakla suçladı.

CAS emekçilerinin Anayasal haklarını kullanıp DEV-İŞ’te örgütlendiği için işten durdurulduğunu savunan DEV-İŞ, CAS yönetiminin Toplu İş Sözleşmesi konusunda yasa tanımaz bir tutum sergilediğini, bu gücü de Başbakan Hüseyin Özgürgün’den aldığını iddia etti.

CAS yönetiminin mukayyitliğin karara bağladığı görüşme toplantısına icabet etmediğini hatta resmi kararı inkar eden bir duyuru yayınladığını ileri süren DEV-İŞ, CAS yönetiminin çalışanlarına ‘işten durdurma belgelerini’ 1,5 ay sonra tam da Toplu İş Sözleşmesi görüşmesine gelinmesi gereken 6 Ocak’ta tebliğ ettiğini belirtti.

DEV-İŞ, “Yasa tanımaz,  meydan okuyan tavırlarını sürdürüyorlar” açıklamasında bulundu.

“UBP-DP HÜKÜMETİ KİMİN HÜKÜMETİDİR?”

DEV-İŞ, yazılı açıklamasında hükümete şu soruları da yöneltti:

“UBP-DP hükümeti kimin hükümetidir? Tüm KKTC vatandaşlarının mı, yoksa kendilerine biat edenlerin mi? Yasalar yalnızca hükümetler için mi vardır? Hükümetler ve yasalar vatandaşların haklarını korumuyorsa burada hukuk devletinden veya demokrasiden nasıl söz edebiliriz? Anayasanın kendilerine tanıdığı hakkı kullandılar diye ekmek paralarıyla tehdit edilen CAS emekçilerinin haklarını KKTC’nin ilgili kurumları korumuyorsa kim koruyacaktır? Hükümetler ve yasalar yalnızca sermayedarların hükümeti ve yasalarımıdır? KKTC’nin izole yapısı bu sebepten ötürümü korunmaya çalışılıyor?”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.