banner913
banner932
banner1012

Boş geçen kış sezonunda tesislerin maliyetlerini karşılayamadılar

banner1020

  Otellerin Ocak ayı doluluk oranları bir önceki aya göre yüzde 19 düştü. Otelciler Birliği, düşük doluluğun maliyetinden kaçınmak için faaliyetini durduran tesisler bulunduğuna dikkat çekerek,...

banner974
Boş geçen kış sezonunda tesislerin maliyetlerini karşılayamadılar

banner971

 

Otellerin Ocak ayı doluluk oranları bir önceki aya göre yüzde 19 düştü. Otelciler Birliği, düşük doluluğun maliyetinden kaçınmak için faaliyetini durduran tesisler bulunduğuna dikkat çekerek, bu ayki boş ve kapalı tesis sayısının 20 olduğunu belirtti

 Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), birliğe üye otellerin Ocak ayı doluluk oranlarının bir önceki aya göre yüzde 19 düştüğünü; bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 9 arttığını açıkladı.

Tüm otellerin doluluk oranı ortalamasının yüzde 38 olduğu ocak ayında, küçük otellerin doluluk oranı yüzde 22, 5 yıldızlı büyük tesislerin doluluk oranı ise yüzde 53 oldu.

KITOB’dan yapılan yazılı açıklamada, otel sınıfına giren ve 1’den 5’e kadar yıldız taşıyan oteller ile turistik bungalowlar, tatil köyleri, butik, apart otel ve özel belgeli otellerden oluşan üyelerine ilişkin Ocak 2015 ayı doluluk oranları verildi.

Buna göre, 5 yıldızlı büyük tesisler Ocak 2015’te yüzde 53 oranında doldu. Büyük tesislerin Ocak 2015 doluluk oranlarında, Ocak 2014’e göre yüzde 20 oranında bir yükselme, Aralık 2014’e göre ise yüzde 10 oranında bir düşüş gerçekleşti.

Küçük otellerin yüzde 22.5 olan Ocak 2015 doluluk oranı, Ocak 2014’e göre yüzde 15, Aralık 2014’e göre ise yüzde 37 oranında düştü.

Otelciler Birliği, yeni yıldan dolayı Aralık ayı içerisinde yaşanan otellerdeki doluluğun, düşük sezona biraz canlılık kazandırmış olmasına rağmen Ocak 2015’te, turizm sezonunun yıla yayılamaması nedeniyle, özellikle küçük tesislerin doluluk oranının düşük olduğuna dikkat çekti.

Otelciler Birliği, 20 tesisin de düşük doluluk oranı ve kış sezonunda tesislerin maliyetlerini karşılayamadıkları için faaliyet dışı kalmayı tercih ettiğini belirterek, “Bunun olmaması için ülkemizde alternatif turizm için çalışmalara başlanması ve tanıtımın elzem olduğu açıktır” dedi.

Düşük doluluğun maliyetinden kaçınmak ve kendini yenilemek için faaliyetini durduran tesisler bulunduğuna dikkat çeken Otelciler Birliği, bu ayki boş ve kapalı tesis sayısının 20 olduğunu belirtti.

 

Açıklamada “Bu oteller, kış sezonunda tesislerin maliyetlerini karşılayamadıkları için faaliyet dışı kalmayı tercih etmişlerdir.  Bunun olmaması için ülkemizde  ‘alternatif turizm’ için çalışmalarının başlanmasını ve tanıtımının elzem olduğu açıktır” denildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.