banner913
banner932
banner1012

BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı: Pek Çok Konu Çözüme Kavuştu

banner1020

banner974
BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı: Pek Çok Konu Çözüme Kavuştu

banner971

Birleşmiş Milletler'in Kıbrıs Özel Danışmanı, "Pek çok konu çözüme kavuştu, diğerlerinde de çözüme yakınız" dedi. Yarın garantör ülkelerin katılımıyla yeni bir aşamaya geçiliyor.

BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı: Pek Çok Konu Çözüme Kavuştu

Kıbrıs görüşmelerinin devam ettiği İsviçre'nin Cenevre kentinde konuşan BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, "Pek çok konu çözüme kavuştu, diğerlerinde de çözüme yakınız" açıklamasında bulundu.

ULUSLARARASI KONFERANS YARIN GERÇEKLEŞECEK

Espen Barth Eide, Cenevre'de düzenlenecek Kıbrıs konusundaki uluslararası konferansın, garantör ülke dışişleri bakanlarının katılımıyla yarın gerçekleşeceğini açıkladı.

YENİ AŞAMAYA GEÇİLİYOR

9 Ocak'tan bu yana Cenevre'de süren Kıbrıs görüşmelerinde yarın (perşembe) yeni bir aşamaya geçiliyor. Garantör ülkeler olan Türkiye, Yunanistan ve İngiltere de müzakere sürecinde ilk kez dışişleri bakanı düzeyinde masada olacak. İlerleme sağlanırsa liderlerin katılımı gündeme gelebilecek.

GÜVENLİK-GARANTİLER BAŞLIĞI MASADA

12 Ocak'ta başlayacak olan Beşli Kıbrıs Konferansı'nda, garantörlerin de katılımıyla güvenlik-garantiler başlığı konuşulacak. Konferans'ın açılışını, Birleşmiş Milletler'in yeni Genel Sekreteri Antonio Guterres yapacak.

HARİTALAR KAMUOYUYLA PAYLAŞILMAYACAK

Eide, Cenevre'de devam eden Kıbrıs müzakerelerinde tarafların kendi haritalarını bugün sunacaklarını, haritaların BM'nin muhafazası altında olacağını ve kamuoyu ile paylaşılmayacağını duyurdu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.