banner913
banner932
banner1012

Birleşmiş Milletler merkezinden bir ekip adada inceleme yapacak

banner1020

Birleşmiş Milletler merkezinden bir ekip, UNFICYP’in asli görevlerini en iyi şekilde yerine getirmesini dikkate alarak, en verimli nasıl düzenlenebileceğiyle ilgili detaylı incelemeler için adaya gelecek

banner974
Birleşmiş Milletler merkezinden bir ekip adada inceleme yapacak

banner971

Birleşmiş Milletler merkezinden bir ekip, 2-7 Kasım’da Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP) ile ilgili “stratejik incelemelerde” bulunacak.

UNFICYP’ten yapılan açıklamaya göre, ekip, UNFICYP’in asli görevlerini en iyi şekilde yerine getirmesini dikkate alarak, en verimli nasıl düzenlenebileceğiyle ilgili detaylı incelemeler için adaya gelecek.

İnceleme ekibinde bağımsız uzman Wolgang Weisbrod-Weber ve Birleşmiş Milletler Barış Gücü Barışı Koruma, Arazi Destek, Siyasi İlişkiler ve Emniyet ve Güvenlik Bölümlerinden 10 personel bulunuyor.

GÖRÜŞMELER DE YAPACAKLAR

Ekibin, Birleşmiş Milletler yetkililerinin yanında Kıbrıs’ın her iki tarafındaki ilgili kurum, devlet yetkilisi ve sivil toplum temsilcileriyle de görüşeceği kaydedildi.

Ekip elde ettiği bilgileri ve önerilerini Birleşmiş Milletler Barışı Koruma Operasyonları, Arazi Destek ve Siyasi İlişkiler Bölümüne iletecek. 

BM Güvenlik Konseyi’nin 2369 numaralı kararı uyarınca, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri inceleme sonuçlarını bir rapor şeklinde 27 Kasım’da Güvenlik Konseyi’ne sunacak.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.