banner913
banner932
banner1012

Biri ithal beş yerli üründe limit üstü kalıntı

banner1020

banner974
Biri ithal beş yerli üründe limit üstü kalıntı

banner971

Devlet Laboratuvarı’nda yapılan analizlerde, ithal elmada ve yerli üretim üzüm, patlıcan, domates, sivri biber ve maydanozda limit üstü kalıntı belirlendi.

Tarım Dairesi’nden verilen bilgiye göre, 4-10 Mayıs döneminde ithal armut, kiraz, buğday, elma, biber, çilek, ayçiçeği küspesi, soya küspesi, domates, nar, arpa ve mısır tohumu posasından alınan 28 numunenin 1’inde limit üstü kalıntı bulundu. Limit üstü çıkan Bekir Cura'ya ait Elma (Golden)  imha edildi.

Yerli ürünlerden kereviz, böğrülce, karpuz, biber, semizotu, maydanoz, lahana, üzüm, salatalık, domates, fasülye, patlıcan, kavun, havuç, marul ve soğan olmak üzere 35 numuneden 5’inde limit üstü kalıntıya rastlandı.

Tatlısu 'da Selvi Ateş’in üzüm bahçesi, Alsancak'ta Caner Safel’in patlıcan bahçesi, Gazimağusa'da Osman Şeker’in domates bahçesinden hasat, analiz sonucu limit üstü çıkmasından dolayı bir sonraki analize kadar durduruldu.

Alsancak'tan Hüseyin Muti'ye ait sivri biber numunesi limit üstü pestisit kalıntısı içermesinden ve tavsiye dışı bitki koruma ürünü kullanımından dolayı, bahçedeki ürün imha edildi. 
Yeşilköy'den İbrahim Altıntaş'a ait maydanozun da limit üstü pestisit kalıntısı içermesinden ve tavsiye dışı bitki koruma ürünü kullanımından dolayı imha edileceği kaydedildi.

Devlet Laboratuvar’ında yapılan analizlerde elde edilen sonuçlar Avrupa Birliği’nde kullanılan Pestisit Limitleri çizelgesinde değerlendiriliyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.