banner913
banner932
banner1012

"Birçok bitki ve canlı türü yok olma tehlikesi ile karşı karşıya"

banner1020

Biyologlar Derneği Başkanı Sarpten, hayvanların doğal yaşam alanlarının daralması, bilinçsizlik, insan kaynaklı suiistimaller, küresel ısınma, kaçak avlanma, doğal su kaynaklarının giderek kuruması, devlet ayağından yaptırımın sağlanamaması gibi nedenlerden ötürü birçok bitki ve canlı türünün yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını kaydetti

banner974
"Birçok bitki ve canlı türü yok olma tehlikesi ile karşı karşıya"

banner971

Biyologlar Derneği, “22 Mayıs Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü” ve derneğin 18. yılı dolayısıyla resepsiyon düzenleyecek.

Biyologlar Derneği Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Hasan Sarpten, Pazartesi günü saat 19.00’da Lefkoşa Bedesten’de yer alacak resepsiyonda 1999 yılından günümüze derneğin çalışmalarına katkı sağlayanlara ve ülkede biyolojik çeşitliliğin korunmasına yönelik çalışmalar yapan bazı kişi ve kurumlara teşekkür plaketi sunulacağını kaydetti.

“22 Mayıs Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü”nün, her yıl çeşitli etkinliklerle değerlendirildiğini, tüm dünyada doğal değerlerin korunması gerektiğinin bir kez daha  vurgulandığını belirten Sarpten, bu bağlamda, ülkedeki doğasal araştırmaları ve bilimsel gayretleri ön plana çıkarmayı amaçlayan derneğin her yıl çeşitli etkinliklerle bu güne vurgu yapmaya çalıştığını ifade etti.

Sarpten, hayvanların doğal yaşam alanlarının daralması, bilinçsizlik, insan kaynaklı suiistimaller, küresel ısınma, kaçak avlanma, doğal su kaynaklarının giderek kuruması, devlet ayağından yaptırımın sağlanamaması gibi nedenlerden ötürü birçok bitki ve canlı türünün yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını kaydetti.

“Biyolojik çeşitlilik hayattır ve hayata sahip çıkmak hepimizin görevidir” diyen Sarpten, bu görev bilinciyle hareket eden tüm doğaseverleri resepsiyona davet etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.