banner913
banner932
banner1012

Bir günde 57 vatandaşlık

banner1020

Bakanlar Kurulu, bir toplantıda 57 vatandaşlık birden verdi

banner974
Bir günde 57 vatandaşlık

banner971

Hükümet, 31 Temmuz tarihli Bakanlar Kurulu toplantısında 57 vatandaşlık birden verdi. Tek toplantıda 57 vatandaşlık verilmesi Resmi Gazete’de sayfalarca yer tuttu
Cumhuriyetçi Türk Partisi(CTP), Hükümet’in  eşitlik ve adalet ilkelerine aykırı Bakanlar Kurulu kararıyla vatandaşlıklar verdiğini savundu.
CTP’den yapılan yazılı açıklamada, “Herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin, bu ülkede yaşayıp yaşamadığına, yaşıyorsa kaç yıldır burada olduğuna bakılmaksızın, eşitlik ve adalet ilkeleri ayaklar altına alınarak, Bakanlar Kurulu’nca vatandaşlık dağıtılmasının hukuka aykırı olduğunu vurgulamamıza karşın bu uygulama fütursuzca devam ettirilmektedir” denildi.
Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti Hükümetinin, Bakanlar Kurulu kararıyla vatandaşlık verip karşılığında oy devşirmeye çalışacağı; Bakanlar Kurulu kararıyla verilen vatandaşlıklarla ilgili dava açılması halinde de milliyetçiliği öne sürerek davaları açanları Türkiye kökenli KKTC vatandaşlarına karşı olmakla suçlayacağı iddiasında bulunulan CTP açıklamasında, “Kıbrıs Türk halkı, nerede doğmuş olursa olsun, hangi etnik kökenden gelirse gelsin, hangi dine veya mezhebe mensup olursa olsun bütün KKTC vatandaşlarından oluşmakta ve bu hukuka, eşitliğe, adalete ve kamu yararına aykırı uygulamalar Kıbrıs Türk halkının tamamına zarar vermektedir” ifadeleri kullanıldı.
Bu uygulamalara göz yumulamayacağı kaydedilen CTP açıklamasında, CTP’nin bu gibi uygulamalara karşı mücadele etmeye devam edeceği ve Hükümet’e gelmesi halinde hukukun üstünlüğünün gereğini yapmaktan geri durmayacağı ifade edildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.