banner913
banner932
banner1012

Bir değeri daha yitirdik

banner1020

BRT kurucularından ve eski müdürlerinden Özer Berkem, 80 yaşında vefat etti

banner974
Bir değeri daha yitirdik

banner971

 

Kurum kimliğine kavuşmasından sonra ilk BRT'nin ilk Müdürü olan Özer Berkem, 80 yaşında hayata veda etti.

Türk Mukavemet Teşkilatı’nda (TMT) Kıbrıs Türkü’nün varlık mücadelesinde yer alan Özer Berkem, BRT’nin çok sesliliğe geçişinin de planlayıcıları arasındaydı.

BRT’nin Kıbrıs Türkü’nün sesi olması için büyük çaba harcayan, çeşitli kademelerde çalışan ve Kurum kimliğine bürünmesinin ardından BRT’nin ilk Müdürü olan Özer Berkem bu göreve uzun süre devam etmişti.

Özer Berkem, Türkiye’de özel televizyonların kurulmaya başladığı dönmede, TGRT Genel Müdürü olarak da görev yaptı.  

BRT’nin bugünkü konuma gelmesinde proje ve planlamaları ile büyük emeği olan Özer Berkem için bugün BRT’de saat 10.30’da tören düzenlenecek.

Özer Berkem bugün kılınacak öğle namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

TATAR’DAN BAŞSAĞLIĞI

Öte yandan Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu kurucularından, eski müdürlerden Özer Berkem’in ölümü dolayısı ile başsağlığı mesajı yayımladı.

“Kıbrıs Türkü’nün bugünlere gelmesinde büyük katkıları olan bir mukavemetçimizi, milli ve manevi değerlere yürekten bağlı çok değerli bir büyüğümüzü daha kaybettik” diyen Tatar, Berkem’in ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Ersin Tatar mesajında şunları kaydetti:

Özer Berkem, Bayrak radyosunun kurucusu, Bayrak televizyon yayınlarının başlatıcısı, pek çok hizmetin baş mimarı, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun eski bir müdürü olarak hep anımsanacak, adını yayıncılık hayatımıza altın harflerle yazdırmış bir kişi idi.
Özer bey ben İstanbul’da Show TV Genel Müdür Yardımcısı iken, Türkiye Gazetesi Radyo Televizyonu ( TGRT) Genel Müdürlüğü görevinde bulunuyordu ve Türkiye televizyon camiası içinde de saygın önemli bir yere sahipti. O dönemde daha yakından tanıma ve işbirliği yapma imkanı bulduğum Özer Berkem’in kaybı toplumumuzu ve beni derinden üzmüştür.

Merhum Özer Berkem’e Allah’tan rahmet, ailesine, BRTK başta olmak üzere tüm KKTC Medyasına, TMT camiasına, KKTC halkına başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun.”

ÜSTÜN

Öte yandan Yayın Yüksek Kurulu (YYK) Başkanı Olgun Üstün de, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRTK) kuruluşunda etkin görev alan ve kurumda yayıncılık alanında başarılı birçok çalışma gösteren, uzun bir dönem müdürlüğünü de yapan Özer Berkem’in vefatının yayıncılık camiasını ve Kurulu derinden üzdüğünü bildirdi.

Üstün YYK Basın Ofisi aracılığıyla yayımladığı taziye mesajında, “BRTK’nin kurumsal bir yapıya dönüşmesi, teknolojik gelişmelere erişebilmesi konularında büyük çabaları ve başarılarıyla tanıdığımız Berkem, BRTK’ye vizyonu ile yaşattığı gelişmeler neticesinde yayıncılık alanında önemli bir miras bırakmıştır. Hatırası ve bıraktığı eserin yaşayacağı bilinciyle merhuma rahmet, ailesine, sevenlerine ve yayıncılık camiasına sabırlar dileriz” ifadelerini kullandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.