banner913
banner932
banner1012

“Beyin göçü engellenmeli”

banner1020

TDP Gençlik Örgütü Başkanlığına Yusuf Osman seçildi. Osman, beyin göçünün olmadığı, gençlere özgürce, insanca ve hakça bir düzende yaşayabilecekleri bir hayat sunabilmenin koşullarının yaratılması gerektiğini kaydetti

banner974
“Beyin göçü engellenmeli”

banner971

 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Örgütü 5. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.
Açılış, divanın oluşumu, Gençlik Örgütü Başkanı Nalan Ersümer, Genel Sekreter Cemal Varoğlu, Genel Başkan Milli Eğitim ve Kültür Baklanı Cemal Özyiğit'in konuşması ile devam eden kongre, faaliyet ve mali raporun okunup aklanması, seçimler, dilek ve temenniler ile sona erdi. 
Kongrede Yusuf Osman TDP Gençlik Örgütü Başkanlığına seçilirken, Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Redif Ekinci, Ezgi Özyiğit, Özay Barutçu, Cemaliye Ekinci, Ardıç Taşçıoğlu, Tümel Sabancı, Ege Özbolat, Çise Erdoğa.
TDP Genel Başkanı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit kongrede yaptığı konuşmada, TDP Gençlik Örgütü’nün gönüllerinde çok ayrı bir yeri olduğunu belirterek, çok sağlam bir kimlik oluşturan ve her anlamda ilerlemeler kaydeden Gençlik Örgütü’nün her geçen gün daha da ileri gideceğine inandığını söyledi.
Gençlerin özellikle son yıllarda ortaya koyduğu mücadelenin bir anlamda nasıl bir ülke istediklerinin, neleri arzu etmediklerinin, toplumun geleceğini nasıl görmek istediklerinin bir haykırışı olduğunu belirten Özyiğit, gençlerin sesine, haykırışına kayıtsız kalınamayacağını, kalınmaması gerektiğini kaydetti. 
Kıbrıs Sorunundaki çözümsüzlüğün olumsuz anlamda en çok gençleri etkilediğini, onların uluslararası alanda yer almalarını engellediğini belirten Özyiğit, toplumsal anlamda dünya gençliği ile buluşma, her alanda eşit koşullarda mücadele etme fırsatının mutlaka yaratılması gerektiğine dikkat çekti. 
Özyiğit, şimdilerde bulundukları görevde özellikle eğitim ve kültür açısından, en önemli görevlerinin başında gençlere bu olanakları sağlamak olduğunu belirtti. 
Kıbrıs Sorunu'nun çözümünde toplumların itekleyici unsur olması gerektiğini, özellikle de gençlerin katalizör bir rol oynayabileceklerini ifade eden Özyiğit, "Kıbrıslı Türk, Rum, Ermeni, Maronit, Latin, bu adada yaşayan gençler birlikte 'bu ülke bizim ortak vatanımızdır' diyerek mücadele ederse, bu istencin önünde durmak zorlaşır" dedi.


YUSUF OSMAN
TDP Genlik Örgütü başkanlığına seçilen Yusuf Osman "Fikirlere can vermeli ve onlardan korkmamalıyız. Bizler tohum değil, toprağın kendisi olmalıyız" dedi. 
Geçtiğimiz dönem verilen mücadelelerden örnekler vererek, gençlerin gerektiğinde ve inandığında nasıl birlik olabildiklerini ve çok güçlü bir sinerji oluşturabildiklerini aktaran Osman, dini, dili, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun fikirlerinin ortak yolda kesiştiği her gençle örgütlenerek ve en önemlisi üreterek yıllardan beridir yürünen yolda kararlılıkla ilerleyeceklerini vurguladı. 
Kıbrıs Sorunu'nun ülkenin en büyük yarası olduğunu ve adada yaşayan Ermeniler, Maronitler ve Latinlerin de kendilerine düşen adil payı alacağı federal bir yapıda yaşamanın en büyük arzuları olduğunu belirten Yusuf Osman, federal yapıya ulaşıncaya dek de beyin göçünün olmadığı, gençlere özgürce, insanca ve hakça bir düzende yaşayabilecekleri bir hayat sunabilmenin koşullarının yaratılması gerektiğini kaydetti. 
Sol görüşün kendini eleştiriye daha önce olmadığı kadar yer açması gerektiğini de söyleyen Osman,"Var olabilmek için daha yakından ve daha derinden siyaseti okumalı ve fikirlerimizi söylemekten asla korkmamalıyız. Gelecek biziz ve tüm bunları ancak biz değiştirebiliriz" ifadelerini kullandı. 
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.