banner913
banner932
banner1012

Bayram namazı 06.18'de, fitre 20 TL

banner1020

Din İşleri Başkanlığı, her Müslüman’ın, Ramazan ayında yakaladığı ulvi sosyal davranış biçimlerini, Ramazandan sonra da devam ettirmesi gerektiğini vurguladı.

banner974
Bayram namazı 06.18'de, fitre 20 TL

banner971

Ramazan Bayramı vesilesiyle mesaj yayımlayan Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, bayramların, toplumda karşılıklı ziyaretlerin yapıldığı, paylaşmanın arttığı, dargınlıkların, kırgınlıkların son bulduğu, toplumsal huzura zarar verebilecek davranışlardan uzak kalmak için azami özenin gösterildiği, çocukların mahallede kapı-kapı dolaşarak şeker topladığı, büyüklerin çocukları çeşitli hediyelerle sevindirdiği günler olduğunu, bu davranışların hayatın her safhasında devam ettirilmesinin gerektiğini kaydetti.

Atalay, “Bu nedenle her Müslüman, Ramazan ayında yakaladığı bu ulvi sosyal davranış biçimlerini, Ramazandan sonra da devam ettirmeli, geride bıraktığı, vazgeçtiği kötü olan, ailevi ve toplumsal huzuru bozan huy ve davranışlara bir daha asla dönmeme azim ve kararlılığını canlı tutmalıdır” dedi.

Dünyanın çeşitli yerlerinde yıllardır vicdanları derinden yaralayan olayların yaşandığını bunların herkesi derinden üzdüğünü ifade eden Atalay, “Peygamberimizin ‘kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma’ şeklinde formüle ettiği vicdani ölçümüz; çeşitli coğrafyalarda acı çeken insanların feryatlarına kulak kapayarak, onların içerisinde bulundukları durumu görmezden gelerek tam anlamıyla Bayram sevincini yaşamamıza engel olmaktadır” dedi.

Atalay, İslam ve insan kardeşliği Kur’an’ın çizdiği çerçevede yeniden şekilleninceye kadar, dünyada huzurun hâkim ve daim olması da bayramların tam anlamıyla bayram gibi idrak edilmesi de mümkün gözükmediğini kaydetti.

“MEZARLIKLARDA HAZIR HATİM VE DUA SATANLARA İTİBAR ETMEYİN”

Her bayram olduğu gibi bu bayramda da, tanıdık ve yakınları, komşuları, kimsesiz ve hastaları ziyaret etmek, öksüz-yetim ve kimsesiz çocukları sevindirmek, hiçbir temelde ayrım yapmadan herkesi bayram sevincine ortak etmeye gayret göstermek gerektiğini ifade eden Atalay, vefat etmiş yakınların kabirlerini ziyaret etmek için de gayret gösterilmesi, mezarlıklarda hazır hatim ve dua satanlara itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Kıbrıs’ın en önemli manevi mimarı Hala Sultan’ın kabrinin bulunduğu Larnaka’daki Hala Sultan Tekkesi’ne bayramın üçüncü günü olan 27 Haziran’da ziyaret düzenleneceğini ifade eden Atalay, “Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın Ramazan Bayramı’nı tebrik eder, Ramazan Bayramı’nın milletimize, İslam âlemine, bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini yüce Allah’tan tüm kalbimle dilerim” ifadelerini kullandı.

HATIRLATMALAR

Atalay’ın mesajında, bayramla ilgili bazı hatırlatmalar da yapıldı.

Bu yılki fitre miktarının 20 TL olduğu ve ailedeki her birey için bayram namazından önce verilmesi gerektiği; bayramı namazının KKTC genelinde 25 Haziran Pazar günü saat 06.18'de, Güney Kıbrıs’ta Bayraktar Camisinde 07.00’de, Hala Sultan Tekkesi’nde ise 09.00’da kılınacağı; Lefkoşa’daki Hz. Ebubekir Camii’nde kılınacak bayram namazı BRT 2'den canlı verileceği kaydedildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.