banner913
banner932
banner1012

“Barış Konseyi” Ağrotur Üssü'ne yürüdü

banner1020

İki Toplumlu Barış Konseyi Ağrotur İngiliz Üs bölgesine yürüyüş gerçekleştirerek, Ağrotur üssü önünde miting ve karar onaylanması yaparken, bu etkinliğe katılan AKEL Genel Sekreteri Kiprianu yine Anastasiadis’e yüklendi

banner974
“Barış Konseyi” Ağrotur Üssü'ne yürüdü

banner971

 

İki Toplumlu Barış Konseyi Ağrotur İngiliz Üs bölgesine dün yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş, Barış Konseyi tarafından, Kıbrıs Türk ve Rum siyasi parti ile yurtdışından örgüt ve hareketlerin katılımıyla düzenlendi. Dört kilometrelik yürüyüş sabah 10.00’da başladı, öğle saatlerinde Ağrotur üssü önünde miting ve karar onaylanması ile tamamlandı.

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve hükümetinin Kıbrıs sorunundaki icraatlarını “hükümet başka söylüyor, başka yapıyor ve başka kast ediyor, bunu Kıbrıs sorununda da gösterdi” diyerek eleştirdi.

Rum radyosu Kiprianu’nun eleştirilerini Ağrotur İngiliz Üs bölgesinde dün gerçekleştirilen iki toplumlu Barış Yürüyüşü’nde de sürdürdüğünü duyurdu. 
Andros Kiprianu “Başka şey söylüyor, başka şey yapıyor, başka şey kast ediyor.

Bunu Kıbrıs sorununda da gösterdi” diyerek eleştirdiği Rum Yönetimi’ni, müzakerelerin nasıl yeniden başlayabileceği üzerinde odaklanmak yerine tribünlere yönelik açıklamalar yapmakla suçladı, “aklında, iki devlet fikriyle uyuşabileceği düşüncesi olan, çıksın bunu halka açıkça söylesin” dedi. 
Kiprianu, Ağrotur üssünün askeri saldırılar için kullanılmasının Kıbrıs’ı saldırı üssü, dolayısıyla hedef haline getirdiği görüşünü de ortaya koydu. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.