banner913
banner932
banner1012

"Bakanlık kendi tüzüğünü tanımıyor"

banner1020

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS); Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın dün okullara gönderdiği genelgeye göre hazırlanacak bütünleme karnelerinin tüzüğe aykırı ve geçersiz olduğunu savundu.

banner974
"Bakanlık kendi tüzüğünü tanımıyor"

banner971

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlığın dün tüm okullara genelge gönderip tüm öğrencilerin bütünleme sınavına girme zorunluluğu bulunmadığını, bütünleme sınavına girmeyen öğrencilere de not verilmesi gerektiğini bildirdiğini kaydederek, “Bu tam bir skandaldır. Yasa ve tüzük tanımazlıktır” ifadelerini kullandı.

Eylem, Bakanlığın okullara tüzüğe aykırı bir genelge gönderdiğini,  genelgeyle Sınıf Geçme Sınav Tüzüğü’ne aykırı davranıldığını, okul idarelerinin yanlış yönlendirildiğini öne sürdü

“BAKANLIK KENDİ TÜZÜĞÜNÜĞ DE TANIMIYOR”

“Bakanlık kendi tüzüğünü de tanımamaktadır. Yapılan uygulamalar ve karneler maalesef yasal değildir. Yasa tüzük tanımaz bu siyasi anlayışın gelenek haline getirilmeye çalışıldığı uygulamalar kabul edilebilir değildir” diyen Eylem, Bakanlığa bu yanlışı düzeltmesi, okul idarelerine de karneleri tüzüğe uygun olacak şekilde hazırlama çağrısı yaptı.

Eylem, ayrıca, akademik sınıflar oluşturulmasıyla ilgili gönderilen genelgenin de tüzüğe; müdür, müdür muavinlerinin yaz dönemindeki görevleriyle ilgili talimat genelgesinin ise yasaya aykırı olduğunu savundu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.