banner913
banner932
banner1012

Aynı suçu yine işledi

banner1020

Bir mobilyacıda çalışanların işlemlerini yapması için işveren tarafından yetkilendirilen muhasebeci Levent Eryılmaz, işverenin yanında çalışmayan dört kişiye sahte evrak düzenlemekten tutuklandı. Eryılmaz’ın bu suçu 2011 yılında başka bir şirkete daha işlediği belirtildi

banner974
Aynı suçu yine işledi

banner971

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da muhasebecilik yapan Levent Eryılmaz, dört işçi için evrak sahteleyip tedavüle sürdüğü gerekçesiyle tutuklandı. “Yetkisi dışında evrak düzenleme”, “Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme”, “Sahtekarlıkla kayıt temin etme” ve “Yalan beyanda bulunma” suçlamalarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Levent Eryılmaz, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

ÇALIŞMADIKLARI HALDE ÇALIŞIYORMUŞ GİBİ GÖSTERDİ...

Meselenin tahkikat memuru Mahir Türe, zanlı Levent Eryılmaz’ın 2012 yılı içerisinde Cemil İlbaş’a ait “Modex Mobilya” isimli iş yerinde çalışan müstahdemlerine çalışma izni işlemlerini tamamlama ve sosyal sigorta ile ihtiyat sandığı yatırımlarını yapması için İlbaş tarafından yetkilendirildiğini söyledi. Zanlı Eryılmaz’ın yetkili kılındıktan sonra yetkisi dışında konu iş yerinde çalışmayan 4 işçi için, Cemil İlbaş’ın yanında işçi olarak çalıştığı yönünde ilgili evrakları düzenlediğini belirten Türe, zanlının düzenlemiş olduğu konu evrakları Mağusa Çalışma Dairesi, Sosyal Sigortalar Dairesi ve İhtiyat Sandığı Dairesine yalan beyanda bulunup tedavüle sürdüğünü ve sahtelarlıkla kayıt temin ettiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Türe, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

2011 YILI İÇERİSİNDE DE AYNİ SUÇU İŞLEMİŞTİ...

Zanlı Levent Eryılmaz, 2011 yılı içerisinde de ayni suçu işlemişti. Zanlı Eryılmaz, 2011 yılı içerisinde 6 işçinin bir iş yerinde istihdam edilmemelerine rağmen işçi olarak çalıştıkları yönünde ilgili evrakları sahteleyerek Mağusa Çalışma Dairesi, Sosyal Sigortalar Dairesi ve İhtiyat Sandığı Dairesi’ne yalan beyanda bulunarak tedavüle sürmüş ve sahte davranışla kayıt temin etmişti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Levent Eryılmaz’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 5 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 2 KKTC vatandaşının 70’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.