banner913
banner932
banner1012

"Asgari Ücreti belirleme şekli değişmeli"

banner1020

Asgari ücrete 190 TL artış yapıldı ve yeni ücret 2 bin 365 TL olarak belirlendi. İşçi ve devletin “evet”, işçi tarafının “hayır” dediği yeni ücret, 1 Mart 2018’den itibaren geçerli olacak. Toplantıda Bakan Çeler, ülkede sosyal sigortaların ne zorluklarla hizmet ettiğinin bilincinde olduklarını, bu yüzden herkesin elini taşın altına koyarak asgari ücret belirleme şeklinin değiştirilmesi gerektiğini ve bu konuda bakanlık olarak çalışma başlattıklarını kaydetti

banner974
"Asgari Ücreti belirleme şekli değişmeli"

banner971

2018’in ilk asgari ücreti 1 Mart’tan itibaren geçerli olmak kaydıyla 2 bin 365 Türk Lirası olarak belirlendi.

Yeni asgari ücret, Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun dün yaptığı 3’üncü toplantıda işveren ve devlet tarafının “evet” işçi tarafı temsilcilerinin “ret” oyları neticesinde oy çokluğu ile kabul edildi.

Komisyonun toplantısı sonrası açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, komisyonun 3’üncü toplantısında 2018’in ilk asgari ücretinin belirlendiğini kaydederek, bu ülkede asgari ücretin belirlenme şeklinin yanlış olduğuna dikkat çekti.  Çeler Asgari ücretle geçinen emekçilerin bu komisyonda yer alması gerektiğinin altını çizdi.

190 TL ARTIŞ YAPILDI

5 işçi, 5 işveren ve 5 de devlet tarafını temsil eden 15 üyeden oluşan Asgari Ücret Saptama Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çağrısı ile 1 Mart 2018’den itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirlemek amacıyla toplandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda üçüncü toplantısını yapan komisyon asgari ücreti 2.365 Türk Lirası olarak belirledi. Bu da 190 Türk Liralık bir artışa tekabül ediyor.

Saatlik, 13,69 TL, günlük, 109,15 TL, haftalık 545.77 TL ve aylık 2,365 TL olarak belirlenen yeni asgari ücret işveren ve devlet tarafının “evet” işçi tarafı temsilcilerinin “ret” oyları neticesinde oy çokluğu ile kabul edildi.

ASGARİ ÜCRET BELİRLEME ŞEKLİ DEĞİŞMELİ

Komisyonun toplantısı sonrası açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, ekonomik hayatın tek bir tarafının olmadığını da söyleyerek, ülkede sosyal sigortaların ne zorluklarla hizmet ettiğinin bilincinde olduklarını, bu yüzden herkesin elini taşın altına koyarak asgari ücret belirleme şeklinin değiştirilmesi gerektiğini ve bu konuda bakanlık olarak çalışma başlattıklarını kaydetti.

Bakan Çeler,  “Asgari ücretin belirlenmesi esnasında farklı kurumların işveren, işçi ve devlet tarafının belirlemekle yükümlü olduğu rakam, kendilerinin sorumluluğunu da göz ardı etmemelerine sebebiyet verir.  Ama diğer taraftan, emekçinin alacağı maaşın kendi hayatlarını idame ettirebilmelerinin mümkün olacağı bir noktada olması gerektiğini hep söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. Ülkede kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına almazsak asgari ücreti ne kadar isterseniz yükseldin düzene girmesi mümkün değil” dedi.

İşçi temsilcisinin açıklamalarına cevap veren Bakan Çeler, kendilerinin hükümete gelmeden önceki dönemde de müşavirlerin mevcut olduğunu, milletvekillerinin yine en yüksek maaşı aldıklarını kaydederek, 2017 yılında kabul edilen 186 liralık asgari ücretin oy birliği ile geçirildiğini hatırlattı.

Bakan Çeler, “Bu ülkede siyasileşmeden, başka bir hükümet döneminde farklı başka bir hükümet döneminde daha farlı davranılıyorsa ve bunu toplumu emekçinin yanındaymış gibi göstermek yanlıştır. Ben muhalefetteyken de hükümetteyken de aynı durdum” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.